AcasăOldRadu Jude a castigat Ursul de Argint pentru regia "Aferim!", la Festivalul...

Radu Jude a castigat Ursul de Argint pentru regia „Aferim!”, la Festivalul de la Berlin 2015 (VIDEO)

Un nou succes pentru filmul romanesc, la competitiile europene. „Aferim!”, al treilea lung metraj al lui Radu Jude, a castigat, sambata seara, Ursul de Argint pentru cea mai buna regie, la editia din acest an a prestigiosului eveniment dedicat cinematografiei. Reusita tanarului regizor este si mai importanta, avand in vedere ca acesta a fost singurul film romanesc selectat, in 2015, in competitia oficiala de la Berlin.

Sambata seara, romanul a urcat pe scena, la Berlinale Palast, pentru a-si ridica trofeul, in aplauzele celor care au asistat, in sala, la ceremonia de decercare a premiilor acordate in cadrul festivalului ajuns in acest an la cea de-a 65-a editie.

Jude a multumit pentru premiu, tinand sa aminteasca, insa, ca meritul este al intregii echipe, fara de care nu ar fi reusit sa realizeze filmul care a obtinut Ursul de Argint, al treilea sau lungmetraj, dupa „Cea mai fericita fata din lume” si „Toata lumea din familia noastra”, . Va amintim ca din distributia filmului fac parte, printre altii, Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alexandru Bindea si Serban Pavlu, dar si ca Jude semneaza atat regia „Aferim!”, cat si scenariul, alaturi, insa, de Florin Lazarescu, pelicula fiind produsa de Ada Solomon.

[youtube]mmTYOY_jQWc[/youtube]

Va mai spunem ca Ursul de Aur i-a revenit, in acest an, productiei „Taxi”, regizat de iranianul Jafar Panaho. Premiul a fost ridicat in numele lui Panaho, de catre apropiatii sai, pentru simplul motiv ca cineastul se afla plasat in arest la domiciliu, ca urmare i-a fost imposibil sa fie prezent la editia din acest a a festivalului desfasurat in capitala Germaniei.

sursa foto: Facebook/Aferim

author avatar
Cristina Stefan
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger