AcasăOldRadu Beligan va fi adus pentru ultima oara la Teatrul National

Radu Beligan va fi adus pentru ultima oara la Teatrul National

A plecat intr-o alta lume intr-o zi de mare sarbatoare, la mijlocul verii lui 2016. Inainte de a fi condus pe drumul fara de intoarcere, Maestrul Radu Beligan va mai ajunge, pentru ultima oara, in incinta Teatrului National, pe care l-a condus la un moment dat si pe care l-a slujit cu atata pasiune zeci de ani.

Astfel ca atat colegii de teatru, fostii studenti, cat si spectatorii care l-au vazut jucand pe scena teatrului aflat in inima Capitalei vor putea veni sa ii aduca o floare si sa se reculeaga la capataiul unuia dintre cei mai mari actori pe care i-a avut neamul romanesc.

Corpul neinsufletit al actorului va fi adus, asadar, sambata, in Foaierul Salii Mari a Teatrului National „I.L.Caragiale”. Sicriul va fi depus pe catafalc timp de trei ore, in intervalul 10-13, pentru cel de pe urma omagiu.

Si tot sambata, artistul cu o cariera impresionanta, de peste 75 de ani in lumea teatrului, al carui nume figureaza in Cartea Recordurilor, dar si pe o stea pe Aleea Celebritatilor, din Bucuresti, va fi condus pe ultimul drum. Inmormantarea va avea loc la Cimitirul Bellu, din cate anunta reprezentantii TNB.

Marele actor a plecat dintre cei vii miercuri in jurul pranzului, la spitalul Elias, unde fusese internat de cateva zile. Radu beligan avea venerabila varsta de 97 de ani.

sursa foto:radu-beligan.allby.ro

author avatar
Cristina Stefan
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger