AcasăOldRadu Beligan, pe scena in ziua in care implineste 95 de ani!...

Radu Beligan, pe scena in ziua in care implineste 95 de ani! „Teatrul, locul binecuvantat unde oamenii pot visa impreuna”

Radu Beligan

Mare sarbatoare pentru teatrul romanesc si pentru spectatorii care l-au aplaudat pe venerabilul actor in cele sapte decenii in care a slujit cu atat de mult drag scena. Radu Beligan implineste 95 de ani si va sarbatori la teatru, in fata publicului care va veni sa il vada jucand, intr-o zi de 14 decembrie cu totul deosebita.

Radu Beligan

Impresionant este faptul ca, intr-o zi cu totul speciala pentru maestru, Beligan a ales sa fie tot in mijlocul celor care il apreciaza si vin la teatru pentru a-l vedea jucand. Iar oamenii care il pretuiesc i-au fost alaturi, sambata la pranz, in Piata Timpului din Capitala, la inaugurarea “Gongul Thaliei”, simbolul teatrului si al evolutiei slujitorilor scenei. „Teatrul este locul binecuvantat unde oamenii pot trai si visa impreuna, locul unde odata ce s-a batut gongul ia nastere un miracol. Vreau sa multumesc (…) tuturor  celor care au contribuit la inaltarea acestui monument chiar aici, in locul unde in urma cu 200 de ani a avut loc prima reprezentatie teatrala”, a rostit maestrul, in aplauzele celor prezenti la evenimentul de pe Aleea Celebritatilor din Bucuresti.

Seara zilei in care a implinit 95 de ani il va gasi pe Radu Beligan pe scena, in fata publicului iubitor de teatru si pe care marele actor il pretuieste atat de mult. Maestrul va juca in „Lectia de violoncel”, piesa regizata de Felix Alexa, in care Radu Beligan are rolul principal, si din distributia careia fac parte fiica maestrului, Lamia Beligan, dar si Marius Manole.

Ca o incununare a activitatii sale impresionante, duminica, la Teatrul National din Bucuresti, actorului ii va fi conferit titlul de cel mai longeviv actor in activitate. Ceremonia urmeaza sa aiba loc dupa ce se va trage cortina, dupa incheierea spectacolului „Egoistul”, al carei protagonist si regizor este cunoscutul actor.

author avatar
Cristina Stefan
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger