AcasăOldR. Arafat, la peste doua saptamani de la tragedia din "Colectiv": Inca...

R. Arafat, la peste doua saptamani de la tragedia din „Colectiv”: Inca avem pacienti netransportabili/e posibil sa mai avem decese

Vorbind, la peste doua saptamani de la producerea incendiului devastator care a cuprins, in doar cateva clipe, clubul Colectiv din sectorul 4 al Capitalei, despre situatia victimelor in stare grava aflate la acest moment atat in spitalele din tara, cat si din strainatate, ca exista riscuri la adresa sanatatii lor, care se pot manifesta in orice clipa.

Drept urmare, orice e posibil in privinta acestor pacienti, a dat de inteles Raed Arafat, intr-o emisiune difuzata duminica la Pro Tv. „Inca avem pacienti netransportabili. Sunt pacienti critici, pot sa mearga catre mai bine sau catre mai rau. Plus: va incepe perioada de complicatii a infectiilor la alte tipuri de pacienti. De aici pot sa spun ca inca este posibil sa mai avem decese in randul celor care sunt in tara si in afara Romaniei”, a punctat secretarul de stat care conduce Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul MAI.

Pentru pacientii care au suferit arsuri si sunt in stare mai putin grava, medicul fondator al SMURD a atras atentia, in cadrul aceleiasi emisiuni, ca va mai urma un an, sau poate vor fi chiar doi ani, in care victimele incendiului vor avea nevoie de recuperare- atat la nivel fizic, cat si psihic.

Va amintim ca bilantul incendiului care a cuprins, in seara zilei de 30 octombrie, clubul bucurestean a ajuns la 55 de decese. Dintre cei peste 180 de raniti, cateva zeci de raniti au mai ramas internati in spitalele de urgenta din Bucuresit, dar si in clinici din strainatate, din tari precum Belgia, Olanda, Germania, Austria sau Marea Britanie.

sursa foto: Facebook/Raed Arafat

author avatar
Cristina Stefan
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger