AcasăOldPuternicii lumii au pornit de jos

Puternicii lumii au pornit de jos

Barack Obama, Hillary Clinton, sau Warren Buffet au pornit de jos, ceea ce nu i-a oprit deloc sa faca bani buni si cariere stralucite mai tarziu.

Barack Obama a inceput cu un job pe timpul verii. In adolescenta petrecuta in Honolulu, la bunici, Obama vindea inghetata in lantul de localuri Baskin-Robbins.

Primul job al lui Hillary, la 13 ani, in afara de babysitting, era sa supravegheze, pe timpul verii, un mic parc aflat la cativa kilometri de casa. Ea trebuia sa puna la dispozitia doritorilor mingi sau coarde de sarit, de trei ori pe saptamana.

Magnatul Donald Trump, facea bani colectind sticle in copilarie. Nu castiga mare lucru, spune el, insa asta l-a invatat sa munceasca pentru a obtine bani.

Actualul CEO al Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, unul dintre cei mai influenti oameni de pe Wall Street, vindea gustari pe stadionul Yankee.

Excentricul miliardar Richard Branson, fondatorul Virgin Group, la 11 ani, impreuna cu prietenul sau Nik Powell cresteau si imperecheau papagali, vanzand puii colegilor de clasa.

David Murdock, 91 de ani, CEO al Dole Foods, are in prezent o avere estimata la 2,9 miliarde de dolari. El s-a angajat la o benzinarie unde a muncit pana cand a fost recrutat in armata

Warren Buffett, declara ca s-a simtit atras de bani de mic. A inceput prin a livra ziare si a ajuns sa aiba o avere de 61,2 miliarde de dolari.

Oprah Winfrey, cea mai de succes femeie din showbiz-ul mondial, a inceput ca vanzatoare intr-o bacanie aflata la colt de strada, nu departe de frizeria tatalui sau, in Nashville.

Fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, cu o avere estimata la 38,1 miliarde de dolari, parca masini contra cost, in studentie, pentru a reusi sa-si acopere taxele de scolarizare.

Madeline Albright, prima femeie secretar de stat in SUA,, aceasta a ajuns in SUA ca refugiat politic din Cehoslovacia si primul sau job a fost sa vanda sutiene intr-un magazin din Denver.

author avatar
Catalin Dumitrescu
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger