AcasăOldPruna, tot mai decisa in privinta reinvestirii lui Kovesi la sefia DNA

Pruna, tot mai decisa in privinta reinvestirii lui Kovesi la sefia DNA

Sansele ca Laura Kovesi sa conduca si mai departe DNA-ul sunt tot mai mari. Cel putin asta reiese din cea mai recenta declaratie facuta pe acest subiect chiar de catre ministrul Justitiei, Raluca Pruna.

In conditiile in care, inca de la finele anului trecut anunta ca ia in calcul varianta reinvestirii Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, de aceasta data ministrul Justitiei pare gata sa faca pasul decisiv in privinta prelungirii perioadei in care actuala sefa a DNA va conduce institutia. In sensul inaintarii propunerii de reinvestire a lui Kovesi in fruntea Directiei, pentru un mandat de trei ani.

Sau asta a lasat sa se intelaga, cel putin, seara trecuta, intr-o emisiune difuzata de B 1 Tv. „Functia devine vacanta la mijlocul lunii mai. (…) Legea prevede si posibilitatea reinvestirii persoanei si (…) eu ma gandesc ca e absolut logic sa deducem ca cineva care a avut rezultate care sunt cunatificabile, care sunt statistice, care reies din bilantul anual, (…) trebuie sa nu fim ipocriti si sa ne jucam de-a procedura. Eu n-am sa fac asta. Astept bilantul DNA. Dar toate datele de pana acum ma determina sa cred ca ceea ce am de facut e un lucru simplu: sa aplic legea si sa reinvestesc, la DNA, pe procurorul sef”, a precizat sefa MJ la televiziunea mentionata.

Va reamintim ca Laura Kovesi conduce DNA-ul din 2013.

sursa foto: gov.ro

author avatar
Cristina Stefan
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger