AcasăOldPruna a enumerat cateva conditii pe care trebuie sa le indeplineasca un...

Pruna a enumerat cateva conditii pe care trebuie sa le indeplineasca un candidat la sefia PICCJ

Avand in vedere ca Tiberiu Nitu si-a anuntat, in urma cu doua zile, demisia din fruntea Parchetului general, si ca e nevoie sa se gaseasca un succesor al acestuia la sefia Ministerului Public, ministrul Justitiei a venit in aceasta dimineata, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a discuta cu specialistii CSM pe aceasta tema.

UPDATE 12.22 – „Cred ca Romania trebuie sa inteleaga cat de curand un procuror general”, a mentionat Pruna, la plecarea de la sedinta CSM.

Raluca Pruna a precizat ca nu va fi un concurs pentru ocuparea functiei de procuror general, pentru ca legea nu stabileste acest aspect, ci o procedura la Ministerul Justitiei, ce include un interviu la CSM.  „Voi declansa cu celeritate procedura pentru ocuparea functiei de procuror general, pentru ca aceasta functie este vacanta pentru moment”, a conchis sefa MJ.

––

In conditiile in care, deunazi, preciza ca avizul CSM in privinta numelui noului procuror general nu este doar unul consultativ, joi dimineata, inainte sa intre la discutiile cu expertii institutiei in cauza, in privinta procedurilor necesare a fi urmate in vederea desemnarii noului procuror general, Raluca Pruna a trecut in revista cateva dintre criteriile pe care ar trebui sa le respecte un aspirant la sefia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. „Candidatul trebuie sa indeplineasca niste conditii”, a explicat, cu subiect si predicat, ministrul Justitiei, enumerand necesitatea ca acesta sa aiba minimum 10 ani vechime in magistratura, sa fie ‘integru” si sa indeplineasca niste ‘conditii minime de profesionalism”.

Va reamintim ca Nitu si-a anuntat demisia in urma asa-numitului „scandal al coloanelor oficiale”, dar si ca acesta conducea Ministerul Public din mai 2013, in aceasta primavara urmand sa ii expire mandatul de procuror general al Romaniei.

sursa foto: facebook.com/ministeruljustitieiromania

author avatar
Cristina Stefan
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger