AcasăOldProtestul transportatorilor da peste cap circulatia in centrul Capitalei

Protestul transportatorilor da peste cap circulatia in centrul Capitalei

In aceeasi saptamana in care au inceput scolile si gradinitele, ceea ce a facut ca aglomeratia in oras sa creasca simtitor fata de perioada anterioara, bucurestenii s-au trezit ca au de infruntat, de la primele ore ale zilei de joi, o noua situatie care le-a antrenat serios rabdarea.

UPDATE: Final de protest, la peste o ora de cand expira autorizatia acordata de autoritati pentru manifestatia transportatorilor. Augustin Gagiu, presedintele FORT, a anuntat, in jurul orei 16 si 20 de minute, succesul discutiilor dintre reprezentantii transportatorilor si cei ai ASF. Ceea ce inseamna ca transportatorii parasesc zona Pietei Victoria, dar si ca se retrag de pe strazile din celelalte 22 de orase ale tarii in care au avut loc manifestari similare, in prima parte a acestei zile.  „Pot spune ca am castigat batalia (…) daca vor indrazni sa treaca peste negocierea din Parlament (…) atunci vom reveni, fara niciun fel de placere, din nou in Bucuresti”, a precizat liderul federatiei amintite.

––––

Si i-a facut, pe multi dintre ei, indeosebi pe cei care trezuie sa tranziteze Piata Victoriei, in drumul spre lucru, sa lase acasa masina sau, dupa caz, sa-si ia gandul la varianta de a lua un autobuz, cum se intampla de obicei si sa aleaga metroul.

Protestul transportatorilor, anuntat in urma cu putine zile si neanulat nici in conditiile in care deunazi guvernantii au dat o ordonanta prin care s-a inghetat, timp de o jumatate de an, tariful RCA, a dat peste cap total traficul rutier in Piata Victoriei, afectand si alte zone din Bucuresti, in care fie au aparut aglomerari, fie restrictii de circulatie.

Mai clar fie spus, nemultumiti de pretul politelor RCA, de la 9 dimineata incepand si pana la orele 15, transportatorii au in plan sa nu isi miste masinile- mai mici sau mai mari, a se citi taxiuri si camioane- cu care au venit inca de la primele ore in scuarul din fata cladirii Guvernului. Ar mai fi de spus ca proteste sunt si in alte orase mari din tara, nu doar in Bucuresti.

Transportatorii vor sa se faca vazuti si auziti, avand in vedere ca nu au parut deloc convinsi de promisiunile facute deunazi. Si spunem asta in contextul in care, dupa de Executivul a anuntat ca va emite acea ordonanta in privinta tarifelor RCA, transportatorii au formulat o solicitare prin care cer ca preturile sa fie inghetate la valorile medii actuale ale daunelor si nu la cele viitoare. Mai exact, „patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APULUM, APTE 2002 solicita Guvernului României ca in textul Ordonantei de Guvern tarifele RCA sa fie inghetate la valorile medii ale daunelor existente in evidentele ASF si nu la nivelul celor care se vor calcula in viitor”, se arata intr-un comunicat de presa in care se mai mentioneaza ca „Guvernul vrea sa inghete tarifele RCA la camioane la 18.500 lei, insa patronatele din transporturile rutiere solicita un tarif de 4.907 lei”.

 

Restrictii de circulatie

Dar asta nu inseamna ca de la ora 15 circulatia se va relua la parametrii normali imediat dupa aceea. E nevoie ca autovehiculele – deloc putine la numar- sa paraseasca zona in care a avut loc protestul, chestiune ce poate dura si doua ore.

Inca de la primele ore ale zilei de joi au fost aplicate restrictii, atat de Soseaua Kiseleff, catre si dinspra Piata Victoriei, pana la Piata Presei. Mai exact din cate a anuntat Politia Capitalei, pe fondul mitingului din Piata Victoriei, incepand cu orele 05.00, circulatia rutiera „va fi restrictionata pe Sos Kiseleff de la Piata Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv pe Sos Kiseleff de la Piata Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere (zona centrala), permitandu-se permanent circulatia pe Str. Arhitect Ion Mincu. – circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata incepand cu orele 05.00 prin asigurarea traficului rutier, doua benzi pe sens in fata cladirii Guvernului Romaniei, intre B-dul Aviatorilor si Calea Victoriei, respectiv B-dul Lascar Catargiu. Traficul rutier se va desfasura pe Calea Victoriei, B-dul Ion Mihalache, Str. Buzesti si B-dul Lascar Catargiu”, urmand ca pana la ora 17 sa paraseasca zona atat participantii la protest, cat si autovehiculele.

Modificari in rutele autobuzelor RATB

Tot ca urmare a acestui protest, Regia de Transport Bucuresti a dispus modificarea rutelor unor autobuze care au traseu in zona in care se desfasoara manifestarea transportatorilor. Conform institutiei, lucrurile vor arata astfel: avand in vedere ca „in Piata Victoriei, circulatia va fi resistematizata prin asigurarea a doua benzi de circulatie pe sens fiind permisa circulatia pe relatia Bd. Aviatorilor-Bd. Lascar Catargiu, respectiv Cal. Victoriei, precum si pe relatia Bd. Ion Mihalache-Bd. Lascar Catargiu, respectiv Cal. Victoriei, sensul spre centru”, se opereaza urmatoarele modificari:

-Linia 300 va functiona pe traseul de baza intre terminalul ,,Nicolae Balcescu” si intersectia Bd. Lascar Catargiu/Bd. Gheorghe Manu, apoi pe un traseu modificat, pe sens cap linie ,,Clabucet”, pe Bd. Gheorghe Manu, Str. Occidentului, Str. Buzesti, Bd. Ion Mihalache, apoi traseul actual. Pe celalalt sens nu se fac modificari, dar calatorii trebuie sa stie ca in intervalul respectiv, autobuzele liniei 300 nu vor efectua statia ,,Povernei” amplasata pe Bd. Lascar Catargiu.

-Linia 381 va functiona pe un traseu scurtat, intre Piata Resita si rond Piata Romana.

-Linia 783 va functiona pe sensul catre Piata Unirii, de la ,,Piata Arcul de Triumf’’, pe Bd. C-tin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piata Victoriei, Bd. Lascar Catargiu, apoi traseul de baza, cu mentiunea ca pe sensul opus nu apar modificari.

sursa foto: Facebook/Fort-Romania

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger