AcasăOldProtest in fata sediului CSM

Protest in fata sediului CSM

Cateva persoane au venit, marti la pranz, in fata sediului CSM, in conditiile in care, la acel moment, in cladire se aflau atat ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, cat si sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu.

Oamenii aflati in fata sediului Consiliului Superior al magistraturii (CSM) situat pe Calea Plevnei din sectorul 6 al Capitalei isi strigau nemultumirile in plina strada, chiar in momentul in care ministrul Justitiei a iesit din cladirea respectiva. Rugat sa comenteze pe marginea acestui aspect, Robert Cazanciuc  a declarat ca oamenii au tot dreptul sa se manifeste astfel, avand in vedere ca au dreptul la libera exprimare. „E libertate de opinie, trebuie sa ii ascultam pe oameni, sa vedem de ce protesteaza si sa (…) le explicam daca au sau nu dreptate”, a precizat ministrul Justitiei.

Printre persoanele aflate in fata CSM, se numara si un barbat care are un imens steag tricolor si care s-a urcat pe o suprafata de constructia aflata chiar la intrarea in sediul Consiliului, dar si o femeie care are in mana o pancarta pe care sta scris urmatorul mesaj: „dreptate pentru Mariana Rarinca, victima a independentei justitiei”.

Oamenii isi arata astfel sustinerea pentru Mariana Rarinca, femeia acuzata ca ar fi santajat-o pe Livia Stanciu, si care, pe 21 mai, a fost achitata definitiv de catre magistratii Curtea de Apel Bucuresti, insa in cazul careia DNA a formulat o contestatie in anulare.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger