AcasăOldProiectul ordonantei privind volumele scrise in inchisori, in dezbatere publica (VEZI TEXTUL)

Proiectul ordonantei privind volumele scrise in inchisori, in dezbatere publica (VEZI TEXTUL)

Cine doreste sa consulte continutul proiectului de  OUG care ar putea transforma in istorie articolul care prevede reducerea pedepsei pentru detinutii care scriu carti, a se citi lucrari stiintifice, in perioada in care se afla in spatele gratiilor o poate face la aceasta ora.

Totul dupa ce, dupa cum anunta recent Raluca Pruna ca urmeaza sa se intample, textul proiectului ordonantei de urgenta a Guvernului (OUG) care vizeaza abrogarea dipozitiei legale care prevede ca, pentru fiecare lucrare stiintifica semnata in detentie, o persoana beneficiaza de o reducere de 30 de zile a pedepsei executate, a fost postat vineri pe site-ul Ministerului Justitiei, astfel incat opinia publica sa aiba acces la el. Asadar, proiectul a fost pus in dezbatere publica.

Reamintim faptul ca, joi, dupa ce Raluca Pruna, prezenta la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, a precizat, cat se poate de clar, ca nu va renunta la acest demers, ulterior, dupa ce a fost supusa la vot, s-a aflat ca CSM a dat aviz negativ initiativei. E important de mentionat, insa, faptul ca avizul CSM in aceasta privinta e doar unul consultativ.

PROIECTUL E DISPONIBIL AICI.

foto: gov.ro

author avatar
Cristina Stefan
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger