AcasăOldProfesor universitar din Constanta, trimis in judecata pentru luare de mita

Profesor universitar din Constanta, trimis in judecata pentru luare de mita

Procurorii anticoruptie constanteni au dispus, miercuri, trimiterea in judecata a unui cadru didactic de la Universitatea „Ovidius”, aflat actualmente in arest preventiv.

Este vorba despre Gheorghe Taralunga, profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, disciplina Farmacologie, Farmacoterapie, Farmacie Clinica, pe care procurorii DNA din cadrul Serviciului Teritorial Constanta il acuza de 11 infractiuni de luare de mita. In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata, insa sub control judiciar, un alt barbat, Faloutsos Evangelos, pe care DNA il acuza de dare de mita.

In rechizitoriu, procurorii noteaza ca, in decursul lunii trecute, Taralunga, in calitate de profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, ar fi primit mita, de la 10 studenti, diferite sume in euro, pentru a-i ajuta sa treaca anumite examene. Potrivit comunicatului DNA, ar fi vorba despre sume cuprinse intre 200 si 600 de euro.

La finele lunii, profesorul ar fi fost prins in flagrant. „La data de 28 ianuarie 2015, pentru acelasi motiv, inculpatul Faloutsos Evangelos i-a oferit inculpatului Taralunga Gheorghe suma de 200 euro, in biroul sau de la sediul Facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius Constanta. In aceeasi zi s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, mentioneaza procurorii.

Reprezentantii DNA au trimis dosarul Tribunalului Constanta, care urmeaza sa judece aceasta cauza.

sursa foto: observatorulph.ro

175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger