AcasăOldProcurorul Toma, suspendat de CSM dupa ce a fost arestat preventiv

Procurorul Toma, suspendat de CSM dupa ce a fost arestat preventiv

Odata ce a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, dupa ce instanta a acceptat solicitarea DNA in privinta procurorului, Ovidiu Carmen Toma a fost suspendat din functie.

Decizia in acest caz a fost luata luni, in cadrul unei sedinte a Consiliului Superior al Magistraturii, de catre membrii Sectiei pentru procurori a CSM, si intra in vigoare incepand cu 23 noiembrie, anunta reprezentantii institutiei.

Masura in cazul procurorului Toma, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Teleorman, a fost luata joia trecuta, de catre Curtea de Apel Bucuresti, judecatori in fata carora a fost prezentat omul legii, de catre procurorii DNA, care il acuza de coruptie. Insa cum hotararea Curtii nu este una definitiva, ea poate fi contestata de catre aparatorii legali ai celui dintai. „Hotararea de suspendare din functie a fost luata de Sectia pentru procurori in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform carora sectiile Consiliului dispun suspendarea din functie a judecatorilor si procurorilor si art. 62 alin. (1) lit. a1)  din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, potrivit carora procurorul este suspendat din functie cand fata de acesta s-a dispus arestarea preventiva”, se mentioneaza in comunicatul CSM.

Procurorii DNA il acuza pe Toma de „abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (2 infractiuni), favorizarea faptuitorului (4 infractiuni), influentarea declaratiilor”. In acelasi dosar, a mai fost arestat preventiv si seful Politiei Rutiere Teleorman, cercetat, de asemenea, pentru coruptie, in legatura, printre altele, cu eliberararea unor permise de conducere.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger