AcasăOldProcurorul Eva, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, pus sub...

Procurorul Eva, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, pus sub control judiciar

Dupa ce, in cursul zilei trecute, procurorii anticoruptie au facut verificari la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, anuntandu-se ca s-au oprit in biroul procurorului Emilian Eva, asupra caruia planau suspiciuni in privinta unor fapte de comert cu opere de arta, DNA a informat, vineri, ca anchetatorii au dispus plasarea acestuia sub control judiciar.

Asadar, de vineri incepand, vreme de 60 de zile, mai precis pana pe 24 august, procurorul Eva se va afla sub control judiciar, interval in care va avea de respectat anumite obligatii.

Procurorii DNA au considerat ca masura, luata simultan cu punerea in miscare a actiunii penale pe numele omului legii, se impune pentru urmatoarele fapte: „efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite”, dar si fals in declaratii.

Din ordonanta de dispunere a controlului judiciar rezulta faptul ca procuroriiau stabilit ca „in intervalul noiembrie 2014 – iunie 2015, inculpatul Eva Emilian a tranzactionat sau a intermediat tranzactionarea unui numar de peste 200 de picturi, cu o valoare de piata de aproximativ 300.000 de euro, desi calitatea de magistrat este incompatibila cu efectuarea actelor de comert”.

Drept urmare, pe perioada in acre se afla sub control judiciar, procurorul Emilian Eva trebuie sa se prezinte periodic la politie, respectand programul de supraveghere, dar si sa nu iasa din tara fara acordul organelor judiciare. Nu in ultimul rand, barbatul nu are voie sa comunice cu anumite persoane.

120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger