AcasăOldProcurorul care a anchetat Revolutia din '89: Nu au existat teroristi. A...

Procurorul care a anchetat Revolutia din ’89: Nu au existat teroristi. A fost o diversiune

Dan Voinea, fostul procuror militar care a instrumentat, printre altele, si dosarul „Revolutiei din 1989”, a facut public o serie de afirmatii ce le vor schimba, multora, cel putin celor mai tineri, perceptia despre ceea ce s-a intamplat in urma cu peste un sfert de veac, in luna decembrie.

Intr-o emisiune difuzata de B 1 Tv, sambata seara, generalul Voinea a explicat, cu referire la manifestatiile din zilele care au precedat caderea regimului comunist, si inlaturarea de la putere a cuplului dictatorial, faptul ca insusi liderul de la acea vreme, mai precis Nicolae Ceausescu, folosise cel dintai acest termen, intr-un context legat de Revolutie, referindu-se la persoanele care iesisera in strada, pe 17 decembrie, la Timisoara, primul dintre orasele in care oamenii au manifestat impotriva regimului dictatorial. „I-a catalogat ca fiind huligani, iredentisti si teroristi”, a declarat fostul procuror.

Cat despre prezenta, cu adevarat, a unor astfel de indivizi,la evenimentele din decembrie 1989, in contextul manifestatiilor din Capitala si alte orase ale tarii, Voinea a sustinut, in aceeasi emisiune, urmatoarele aspecte: „Nu au existat teroristi. Toate dosarele cu suspectii retinuti atunci ca teroristi au fost verificate de catre procurori. Eu am avut 40 si ceva de dosare (…) A fost o diversiune”. Nu in ultimul rand, procurorul care a anchetat dosarul Revolutiei a mentionat si fatul ca, in zilele respectoive, au fost cetateni straini care au fost retinuti „ca teroristi”.

311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger