AcasăOldProcurorii l-au instiintat ca e urmarit penal. Toba: Sunt convins ca imi...

Procurorii l-au instiintat ca e urmarit penal. Toba: Sunt convins ca imi voi dovedi nevinovatia

La o zi de cand seful statului a avizat cererea procurorilor in aceasta privinta, Petre Toba a fost chemat la DNA, pentru a-i fi comunicat oficial faptul ca anchetatorii anticoruptie au inceput urmarirea penala pe numele sau.

Concret, fostului ministru de Interne i s-a adus oficial la cunostinta punerea sa sub acuzare, pentru favorizarea faptuitorului, in dosarul in care exista suspiciuni in privinta mai multor reprezentanti ai Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI). In acest sens, Petre Toba a ajuns cu putine minute inainte de ora 11, la sediul central al DNA-ului, insotit de un avocat, dupa ce, dupa cum insusi fostul sef al MAI a dezvaluit presei, a fost citat, in calitate de suspect.

A venit la DNA cu tot cu argumente

Petre Toba s-a declarat nevinovat, dar si increzator ca va avea suficiente argumente prin care sa ii convinga si pe oamenii legii de acest aspect. „Imi sustin nevinovatia si sunt prezent aici tocmai pentru a prezenta toate argumentele mele in sustinerea nevinovatiei mele. Sunt convins ca, pana la urma, cu toate argumentele pe care le voi prezenta, imi voi dovedi nevinovatia”, a subliniat fostul ministru din Cabinetul Ciolos, inainte de a intra sa discute cu procurorii.

Ulterior, in jurul pranzului, din directia DNA-ului a venit confirmarea oficiala a faptului ca pe numele lui Toba s-a inceput urmarirea penala.

Iata ce sustin procurorii in privinta fostului ministru:

„In ordonanta efectuare a urmaririi penale fata de suspect se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 1 aprilie 2016, suspectul Toba Petre, in calitate de ministru al Afacerilor Interne, printr-o adresa scrisa, a refuzat, cu incalcarea legii, declansarea procedurii de declasificare a inscrisurilor retinute ca mijloace de proba in dosarul nr. 20/P/2016, al Directiei Nationale Anticoruptie, in scopul excluderii unor probe utile dovedirii acuzatiilor in dosarul respectiv. (mediatizat prin comunicat 634/VIII/3 din 11 mai 2016).

In prezenta cauza penala, suspectul Toba Petre este cercetat alaturi de alte 24 de persoane – sefi si angajati din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul de Informatii si Protectie Interna (D.I.P.I.), suspecte pentru infractiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz in serviciu, fals si uz de fals (detalii referitoare la starea de fapt in comunicatele nr. 1152/VIII/3 din data de 1 septembrie 2016, 1146/VIII/3 din 31 august 2016, 1136/VIII/3 si 1140/VIII/3 din data de 29 august 2016).”

author avatar
Cristina Stefan
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger