AcasăOldProcurorii DNA au decis: Nicusor Constantinescu, retinut pentru 24 de ore

Procurorii DNA au decis: Nicusor Constantinescu, retinut pentru 24 de ore

Odata ajuns la sediul DNA Constanta, dupa ce procurorii emisesera un mandat de aducere, Nicusor Constantinescu a fost anuntat ca va fi retinut pentru 24 de ore.


UPDATE: DNA a anuntat ca Nicusor Constantinescu a fost retinut pentru „abuz in serviciu (3 infractiuni, din care 2 in forma continuata), constituire a unui grup infractional organizat, coruperea alegatorilor (2 infractiuni), conflict de interese (10 infractiuni, din care 5 in forma continuata), tentativa la abuz in serviciu, in forma continuata”.

Seful CJ Constanta urmeaza sa fie prezentat, vineri, Tribunalului Constanta, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta a fost retinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de fapte de coruptie. De altfel, in momentul in care a plecat, joi dupa-amiaza, insotit de mascati, de la sediul institutiei in fruntea careia se afla, la audieri la DNA Constanta, Nicusor Constantinescu a declarat ca se asteapta ca impotriva sa sa fie luata o asemenea masura. „Probabil ca voi fi retinut. Mi-am luat bagajele la mine”, spunea Constantinescu, inainte de a se urca in masina care l-a transportat la sediul procurorilor constanteni.

In urma cu scurt timp s-a aflat despre decizia procurorilor anticoruptie, hotarare ce vine in ziua in care reprezentantii DNA au facut perchezitii la sediul Consiliului Judetean Constanta. Mai exact, procurorii DNA au facut, joi, nu mai putin de 19 perchezitii in Bucuresti si in judetele Constanta, Prahova si Sibiu. Reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat, intr-un comunicat, ca actiunea face parte dintr-o cauza penala ce vizeaza „suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie, infractiuni electorale si infractiuni de serviciu, comise in perioada 2009-2013”.

Cititi si: N. Constantinescu, dus cu mandat de la CJ Constanta la DNA: Probabil ca voi fi retinut

90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger