AcasăOldProcurorii DIICOT, luati peste picior de interlopul Boenica

Procurorii DIICOT, luati peste picior de interlopul Boenica

Retras in Iordania, Boenica se mentine in forma si se distreaza

Ieri, in timp ce procurorii DIICOT anuntau cu surle si trambite ca au destructurat o retea condusa de fratele lui Nicu Gheara, un escroc din Braila si interlopul Boenica, acesta din urma facea bascalie de anchetatori, pe… Facebook.

Retras in Iordania, Boenica se mentine in forma si se distreaza
Boenica face bascalie pe seama anchetatorilor
Romeo Ursu, alias Boenica, este cautat de Politie inca din 2008

Procurorii DIICOT si politistii au descins ieri la 85 de adrese din Bucuresti si 16 judete, fiind vizati 70 de indivizi acuzati ca au falsificat carduri si au retras ilegal doua milioane de euro de la bancomatele din mai multe state. Simultan au avut loc perchezitii in Germania, Marea Britanie, SUA, Republica Dominicana si Romania, in Bucuresti si judetele Ilfov, Valcea, Vrancea, Brasov, Constanta, Olt, Salaj, Cluj, Suceava, Braila, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Iasi, Neamt si Satu Mare. In locuintele infractorilor au fost descoperite „pisici” pentru bancomate, cu ajutorul carora infractorii furau datele victimelor, ulterior clonand cardurile acestora si retragand bani in numele lor. Potrivit procurorilor, din gruparile infractionale faceau parte peste o suta de persoane, liderii acestora fiind Constantin Gheara, zis Tica, in varsta de 53 de ani, Romeo Ursu, zis Boenica, de 45 de ani, Lucian Ghiuri, zis Piticu, de 45 de ani, si braileanul Relu Serban, de 57 de ani.

„Nu aveti ce sa-mi faceti!”

„Speriat” de actiunea fara precedent organizata de oamenii legii, Boenica s-a „ascuns” pe Facebook. „Baaaiii, autoritati romane! Nu mai mintiti poporul cu televizorul! Aici sunteti zero, nu aveeti ce sa-mi faceti. (…) Vreau pe aceasta cale sa transmit fanilor mei ca sunt bine, sanatos si o sa va trimit azi poze din paradisul exotic in care sunt”, a postat interlopul Boenica pe Facebook (cu greselile gramaticale de rigoare – n.r.) „National” a dezvaluit anul trecut ca Boenica, refugiat in Iordania, nu da doi bani pe mandatul de arestare emis pe numele sau si isi umple timpul invatand copiii sa traga cu arma. Fugit din tara din 2008,  dupa ce a fost acuzat in dosarul „Mandatarii”, Boenica si-a luat in Iordania toata familia. Acolo a devenit si bunic, iar nepotul lui a fost botezat Jordan – de la numele tarii care i-a adus libertatea. Din pacate pentru procurorii DIICOT, exista slabe sanse ca acestia sa puna mana pe Boenica, intrucat Iordania nu are un acord de extradare cu Romania.

Escrocul de la rafinaria Darmanesti

Pe langa Boenica si fratele afaceristului Nicu Gheara, in afacere era implicat si braileanul Relu Serban. Acesta a devenit celebru in intreaga tara in anul 1999, cand a dat un tun la rafinaria Darmanesti, de unde a luat sute de tone de motorina, pe care le-a achitat cu file cec false. Ulterior, Relu Serban a fost acuzat ca, ajutat de procuror de la Braila si de un camatar, i-a luat casa unui om de afaceri, situata chiar in centrul orasului.

author avatar
Narcis Voica
1.703 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger