AcasăOldProcurorii cer din nou aviz in cazul lui Oprea, intr-un alt dosar

Procurorii cer din nou aviz in cazul lui Oprea, intr-un alt dosar

Fostul ministru de Interne si vicepremier pentru securitate nationala afla, miercuri, ca procurorii anticoruptie solicita un nou aviz din partea Senatului in cazul sau. DNA a trimis deja cererea de incuviintare a inceperii urmaririi penale catre Parchetul General.

Mai precis, procurorii DNA au formulat o a doua cerere privind incuviintarea urmaririi penale a actualului senator, fost ministru in Guvernul Ponta, de aceasta data intr-un dosar in care apar si numele a doi fosti sefi ai DIPI – Departamentului de Informatii si Protectie Interna – Ghoerghe Nicolae si Gabriel Pavel.

Astfel ca sefa DNA a transmis procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte referatul cauzei, urmand sa fie sesizat Senatul, in privinta incuviintarii urmaririi penale a lui Gabriel Oprea „in legatura cu savarsirea unei infractiuni de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, in privinta achizitionarii si a folosirii unui autoturism, din cate se mentioneaza intr-un comunicat al DNA.

Redam, in cele ce urmeaza, precizarile procurorilor in aceasta cauza:

„Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie referitoare la efectuarea urmaririi penale fata de Oprea Gabriel, senator, la data faptei detinand si o functie ministeriala, are in vedere imprejurarea ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 13 iulie 2015, Oprea Gabriel, in calitate de ministru de Interne si ordonator de credite, cu ajutorul suspectilor Nicolae Gheorghe, secretar de stat in cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna si Pavel Gabriel-Nicolae, sef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de politie si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8 in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor.

Acest lucru s-a realizat cu incalcarea prevederilor legale care limiteaza achizitionarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situatii legate de folosirea lor in activitati de urmarire penala a infractiunilor de coruptie.

Ca urmare a incalcarii atributiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei.

In perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinta exclusiva a autoturismului Audi A8, achizitionat in modalitatea de mai sus”.

140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger