AcasăOldProcurorii cer arestarea preventiva a trei directori de la CEO

Procurorii cer arestarea preventiva a trei directori de la CEO

Trei sefi din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) din Targu Jiu vor afla, cel mai probabil in orele urmatoare, ce decid magistratii de la Tribunalul Dolj, in privinta propunerii inaintate de catre procurorii anticoruptie craioveni in vizorul carora au intrat, respectiv cea de arestare preventiva.

Vizati de cererea DNA-ului sunt Laurentiu Ciobotarica, directorul general executiv al Complexului Energetic Oltenia si Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere in cadrul CEO. Asupra ambilor planeaza aceeasi acuzatie: „abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, din cate se mentioneaza in comunicatul procurorilor. De asemenea, anchetatorii cer si arestarea Dorinei Jianu, director Legislatie si Guvernanta Corporativa in cadrul aceluiasi complex, pentru complicitate la abuz in serviciu.

Ca justificare pentru acest demers, procurorii sustin faptul ca pe 22 decembrie anul trecut, Ciobotarica si Antonie „au aprobat si acordat in mod nelegal, unei persoane, o compensatie financiara constand in 5 remuneratii fixe lunare avute de aceasta din urma in calitate de membru al aceluiasi Directorat, respectiv 128.100 lei”, dar si ca acestia „au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Directiei Juridice si Guvernanta Corporatista, care a intocmit o opinie juridica favorabila punctului de vedere al acestora”.

E important de amintit si faptul ca anchetatorii considera ca prin aceasta procedura, cei trei ar fi prejudiciat compania de stat cu128.100 lei, mai precis cu echivalentul remuneratiilor invocate.

sursa foto: radiocraiova.ro

91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger