AcasăOldProcuror trimis in judecata de DNA. Care sunt acuzatiile ce i se...

Procuror trimis in judecata de DNA. Care sunt acuzatiile ce i se aduc!

Un procuror teleromanean ajuns in vizorul DNA a aflat, miercuri, ca este trimis in judecata.

Mai exact, Florian Manache, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Rosiori de Vede (Teleorman) a fost trimis in judecata, in stare de libertate, intr-un dosar in care o masura similara a fost luata si in cazul unei alte persoane. Dosarul celor doi a fost trimis Curtii de Apel Bucuresti, urmand ca magistratii CAB sa judece cauza.

Manache este acuzat de catre procurorii anticoruptie de la Sectia de combatere a infractiunilor asimilate celor de coruptie atat de favorizare a infractorului, cat si de „buz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, in timp ce celallat barbat care va ajunge in fata instantei in aceeasi cauza, Dorel-Ionel Udrica, este cercetat pentru instigare la marturie mincinoasa, in forma continuata, dar si pentru „complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata”.

Din informatiile facute publice de DNA, intr-un comunicat, reiese faptul ca procurorul l-ar fi ajutat pe Udrica intr-o problema pe care acesta din urma o avea cu legea, chestiune ce dateaza din toamna trecuta.

Mai exact, sustin procurorii DNA, „in perioada 20.10.2014 – 30.10.2014, inculpatul Manache Florian, in calitate de procuror de caz, cu stiinta, a instrumentat in mod defectuos un dosar penal inregistrat pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Rosiori de Vede, in care se efectuau cercetari fata de inculpatul Udrica Ionel-Dorel pentru savarsirea unei infractiuni la regimul circulatiei”. Mai precis, procurorul este acuzat ca ar fi dispus clasarea cauzei in privinta barbatului, acesta din urma scapand de trimiterea in judecata.

author avatar
Cristina Stefan
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger