AcasăOldProcuror retinut de DNA pentru 24 de ore. Printre acuzatii: luare de...

Procuror retinut de DNA pentru 24 de ore. Printre acuzatii: luare de mita si fals in declaratii

Un procuror iesean a ajuns sa fie retinut de colegii sai de breasla, de aceasta data de la DNA. Este vorba despre Emilian Eva, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, cunoscut in presa drept cel care a l-a trimis in judecata, printre altii, pe Dan Voiculescu, in dosarul ICA.

Eva a fost retinut joi dupa-amiaza, pentru 24 de ore, dupa ce a fost audiat de catre procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. DNA il acuza pe procurorul iesean de luare de mita, spalare de bani, fals in declaratii, dar si de „efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite”.

Este acuzat, printre altele, ca, vara trecuta, ar fi ajutat un medic sa scape de urmarirea penala. Mai precis, procurorii DNA din Iasi ca in schimbul clasarii cauzei penale pe numele doctorului respectiv, procurorul Eva ar fi primit de la acesta mai multe bunuri. „Astfel, in perioada august 2014-martie 2015, medicul i-a furnizat inculpatului Eva Emilian un numar de 57 de tablouri, ulterior acesta din urma intermediind tranzactionarea lor catre o persoana, in schimbul unui comision de 16.000 de euro”, se arata in comunicatul DNA.

Totodata, procurorii anticoruptie sustin si ca declaratia de avere a lui Eva, din acest an, ar contine neadevaruri. „Din analiza declaratiei de avere pe anul 2015, data pe propria raspundere, a rezultat faptul ca, inculpatul Eva Emilian a facut in cuprinsul ei mentiuni necorespunzatoare adevarului care sunt in totala contradictie cu situatia de fapt descrisa mai sus”, conchid procurorii DNA.

Vineri, procurorul Eva urmeaza sa fie dus in fata Instantei, respectiv a Inaltei Curti, magistratii urmand sa decida daca accepta sau nu propunerea facuta de catre reprezentantii DNA in acest caz, respectiv arestarea preventiva pentru 30 de zile.

100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger