AcasăOldProbleme cauzate de ninsoare: Salvatorii au intervenit in ajutorul unei gravide si...

Probleme cauzate de ninsoare: Salvatorii au intervenit in ajutorul unei gravide si a unui bebelus, dar si a zeci de vehicule blocate

Ninsorile si viscolul care au afectat, incepand de sambata seara, mai multe judete din sudul si sud-estul tarii le-au dat batai de cap locuitorilor acestor zone. In sprijinul lor au interventi pompierii si colegii lor din cadrul MAI.

Si, din cate anunta ministerul, duminica in jurul orei 14, au fost peste 135 de misiuni desfasurate, doar in ultimele ore, in vederea acordarii de sprijin medical- in sensul primului-ajutor. Au fost salvati peste 90 de romani aflati in situatii dificile, dar si peste 30 de mijloace de transport, pe patru roti, carora viscolul le-a blocat parcursul.

Printre situatiile in care a fost necesara prezenta pompierilor s-a numarat si cea de dimineata, in care o femeia insarcinata, din Buzau, a avut nevoie de ajutor, pentru a ajunge la spital, la Ramnicu Sarat, avand in vedere ca drumul era acoperit de zapada. Gravida a scapat de emotii, ajungand in siguranta la unitatea medicala, dupa ce in sprijinul ei au intervenit salvatorii, mai exact doua echipaje de pompieri formate dintr-o senilata si o autospeciala destinata cazurilor cu victime multiple, care au reusit sa parcurga drumul devenit „deosebit de dificil”, dupa cum precizeaza reprezentantii MAI, intr-un comunicat.

Un bebelus cu probleme medicale, de aceasta data dintr-un sat din Giurgiu, a fost ajutat sa ajunga, alaturi de apartinator, la spital. Copilasul de doar sapte luni avea febra si trebuia dus cat mai rapid la medic, la spital, lucru care s-a intamplat dupa ce ambulanta care plecase in ajutorul lui, dar s-a inzapezit, a fost ajutata de un echipaj de deszapezire. „De la intrarea in vigoare a avertizarilor meteo si pana in acest moment, echipajele serviciilor de ambulanta au fost angrenate in peste 700 misiuni fiind transportate la spital peste 460 de persoane, cu diferite afectiuni medicale – persoane varstnice, gravide sau bebelusi„, precizeaza reprezentantii ministerului condus de Petre Toba.

Totodata, pompierii din Calarasi au pornit in ajutorul a zeci de persoane aflate intr-un autocar ramas captiv in nameti. S-a intamplat intre localitatile Luica si Nana, unde autocarul respectiv, cu 40 de oameni la bord, ramas initial blocat in zapada, a fost ajutat sa revina pe carosabil, la interventie participand si angajatii de la Drumuri Nationale. Totodata, alte 15 autovehicule aflate in aceeasi situatie au fost ajutate sa isi reia parcursul.

Mai mult, s-a intervenit in peste 160 de situatii in care arborii au fost pusi la pamant fie de vantul puternic, fie de zapada depusa pe crengi.

80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger