AcasăOldPrimul apel de urgenta, prin care se anunta izbucnirea incendiului de la...

Primul apel de urgenta, prin care se anunta izbucnirea incendiului de la „Colectiv” (INREGISTRARE SOCANTA)

(sursa foto: a1.ro)

O inregistrare care cu greu poate fi descrisa in cuvinte. Cutremurator, ingrozitor, infiorator. Sunt vorbe ce palesc in fata tipetelor de disperare ale celor care aveau mare nevoie de ajutor, in seara zilei de 30 octombrie, cand s-a declansat valvataia in „clubul groazei”, cum a ajuns sa fie numit.

Flori si lumanari in fata clubului, la altarul de la"Colectiv" (sursa foto: a1.ro)

La aproape patru luni de la tragedie, a aparut o inregistrare cu primul apel dat la numarul unic de urgenta- 112- in seara tragediei din „Colectiv”. Apelul a fost dat la 22.32, de un tanar care a reusit sa scape din calea flacarilor si sa a fost primul care a putut sa alerteze autoritatile.

Din inregistrarea convorbirii – care, va avertizam, va poate afecta emotional– se aude cum barbatul cere cu disperare si cat mai rapid cu putinta ajutor specializat, de la ambulante, pentru cei care incepusera sa iasa din clubul mistuit de foc si cuprins de flacari, si care aveau arsuri vizibile, dar si pentru salvarea persoanelor ramase in incinta localului.

De asemenea, din inregistrarea audio postata pe pagina de facebook „Colectiv Pentru Viitor” – pe care sunt oferite si o serie de alte amanunte, semnalate chiar de tanarul care a facut apelul- se aude vocea unei femei-dispecer, dar si a unui barbat care anunta ca incepusera sa fie trimise deja masini de pompieri catre locul semnalat la apel- Tabacarilor nr. 7, strada pe care se afla clubul devastat de flacari si de fum. Dar se aud, deja, si tipetele victimelor si ale martorilor socati de cele intamplate. Pana sa incheie apelul, se aude cum tanarul insista sa fie trimise cat mai multe ambulante la ceea ce s-a dovedit a fi locul unei tragedii de proportii, dar si cat mai repede.

63 de oameni au pierit in urma incendiului din Colectiv, si alte peste 120 de persoane au suferit arsuri si alte leziuni, in urma dramei din seara zilei de 30 octombrie 2015.

ASCULTATI AICI INREGISTRAREA APELULUI LA 112 – va avertizam ca inregistrarea va poate afecta emotional!

sursa inregistrarii audio: facebook/Colectiv Pentru Viitor

229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger