AcasăOldPrimarul Oprescu, la Curtea de Apel. Afla azi daca scapa sau nu...

Primarul Oprescu, la Curtea de Apel. Afla azi daca scapa sau nu de arestul preventiv

Zi importanta pentru primarul Capitalei. Sorin Oprescu va afla luni daca va fi eliberat sau nu din arestul preventiv, masura impusa in cazul sau dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, la finele saptamanii trecute, propunerea procurorilor DNA.

UPDATE: Oprescu a negat, o data in plus, acuzatia ca ar fi luat spaga. La intrebarea „de ce-ati luat spaga, domnule primar?”, auzita de dincolo de gardul Arestului Politiei Capitalei, primarul a raspuns pe un ton cat se poate de categoric: „Niciodata n-am luat, ma!”. Cand vocile respective i-au cerut demisia, Oprescu a ales sa nu comenteze prea mult, ci doar sa spuna „multumesc”.

Avand in vedere ca in aceasta prima parte a zilei se analizeaza contestatia inaintata de apararea edilului Bucurestilor, fata de masura arestului preventiv pentru o durata de 30 de zile, la finele sedintei Oprescu va sti daca se intoarce in Arestul Politiei Capitalei, asa-numitul „Beci Domnesc”, sau daca va fi cercetat in libertate.

In jurul pranzului, Sorin Oprescu a fost adus la instanta, cu o duba a Politiei, flancat de oamenii legii. In urmatoarele ore, magistratii Curtii de Apel vor judeca solicitarea avocatilor politicianului care, din 2008 incoace, conduce Primaria Municipiului Bucuresti. E important de precizat faptul ca decizia CAB este una definitiva.

Va reamintim ca procurorii anticoruptie il acuza pe Oprescu de luare de mita, sustinand ca, inaintea retinerii sale, saptamana trecuta, in noaptea de sambata spre duminica, primarul general al Capitalei ar fi primit 25.000 de euro de la un barbat. In tot acest timp, Sorin Oprescu a negat ca ar fi luat mita.

author avatar
Cristina Stefan
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger