AcasăOldPrimarul Mazare, adus la Instanta Suprema, unde se judeca cererea DNA privind...

Primarul Mazare, adus la Instanta Suprema, unde se judeca cererea DNA privind arestarea preventiva

Primarul orasului de la malul marii afla, in cea de-a doua parte a zilei de marti, ce anume vor decide judecatorii Curtii Supreme cu privire la cererea DNA in cazul sau, mai exact daca accepta sau nu cererea privind arestarea sa preventiva, pentru 30 de zile.

In conditiile in care sedinta in care se va judeca propunerea DNA in privinta primarului constantean a fost programata sa inceapa la ora 16.30, Radu Mazare a fost adus la Instanta Suprema, cu o duba a Politiei, cu aproximativ un sfert de ora inainte ca magistratii sa inceapa sa dezbata solicitarea procurorilor anticoruptie.

Dupa ce a fost audiat mai multe ore la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie, din Capitala, procurorii anticoruptie au anuntat, luni, ca s-a dispus retinerea pentru 24 de ore a primarului Mazare. DNA il acuza pe edilul Constantei de luare de mita, conflict de interese, dar si „abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, intr-un dosar in care procurorii anticoruptie au dispus, tot luni, punerea in miscare a actiunii penale fata de afaceristul Sorin Strutinsky, pentru complicitate la luare de mita. Strutinsky, apropiat al primarului, dar si partener de afaceri cu acesta, se afla in prezent in arest preventiv, masura dispusa in cazul lui intr-o alta cauza.

Va amintim ca, printre altele, procurorii au mentionat in ordonanta de retinere faptul ca „in perioada 2006-2009, inculpatul Mazare Radu Stefan, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de inculpatul Mazare Radu Stefan atat direct, cat si prin intermediul celuilalt inculpat”.

De asemenea, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca primarul constantean ar fi primit o alta suma de bani, in euro, de la o firma de salubrizare din oras. „In perioada 2008-2014,inculpatul Mazare Radu Stefan, cu ajutorul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel, a primit de la o societate comerciala, peste 7 milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului. In acelasi timp intre firma respectiva si institutia publica condusa de inculpatul Mazare Radu Stefan a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei – cca 335 milioane de euro. Si in acest caz, mita a fost primita intr-o maniera identica, prin intermediul unor contracte de publicitate fictive incheiate intre societatea respectiva si aceeasi firma controlata de cei doi inculpati”.

author avatar
Cristina Stefan
76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger