AcasăOldPrimarul din Venetia, retinut intr-un caz de coruptie

Primarul din Venetia, retinut intr-un caz de coruptie

Edilul unuia dintre cele mai vizitate orase din lume, Venetia, a fost retinut, fiind acuzat, alaturi de alte 35 de persoane, de fapte de coruptie.

Este vorba despre o ancheta privind constructia unor bariere de protectie folosite impotriva inundatiilor. Vizati in acelasi caz, pe langa Giorgio Orsoni, sunt, conform BBC, alti oficiali din Venetia, precum si oameni de afaceri. Mai exact, investigatiile vizeaza o licitatie publica pentru un proiect ce vizeaza aceste bariere subacvatice, mentite sa tina in frau apele care afecteaza contructiile din oras, caz in care primarul Orsoni, in varsta de 67 de ani, ar fi primit mita, mentioneaza aceeasi sursa.

Ancheta a fost demarata inca de acum trei ani si a culminat cu retinerea celor 36 de persoane suspectate ca ar fi implicate in acest caz. Proiectul in cauza, Moses, privind constructia unor bariere care sa protejeze orasul de inundatii, a fost inceput in 2003. Orsoni, de profesie avocat, a fost ales in fruntea primariei din Venetia in urma cu patru ani.

Susa foto: captura youtube

175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger