AcasăOldPrimarul din Resita, retinut de DNA pentru 24 de ore

Primarul din Resita, retinut de DNA pentru 24 de ore

Un alt edil a fost retinut pentru 24 de ore, odata intrat in vizorul reprezentantilor Directiei Nationale Anticoruptie. Mihai Stepanescu urmeaza sa fie dus, vineri, in fata magistratilor, cu propunere de arestare preventiva.

Dupa ce, in cursul zilei precedente, procurorii s-au prezentat la sediul institutiei in fruntea careia se afla pesedistul, Stepanescu a mers la sediul DNA Timisoara, pentru a discuta cu anchetatorii. Ulterior audierilor, procurorii au dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Mihai Stepanescu, primarul din Resita fiind acuzat de doua fapte de luare de mita.

Procurorii sustin – intr-un comunicat remis vineri-  ca, vreme de un an, incepand de toamna trecuta, edilul orasului timisean ar fi cerut si primit bani si bunuri, de la un afecerist, in schimbul atribuirii unor contracte. Mai precis, din ordonata de retinere emisa pe numele primarului din Resita rezulta, printre altele, faptul ca, incepand din noiembrie anul trecut si pana in decursul lunii in care ne aflam, edilul „a pretins si primit diverse sume de bani ori bunuri si servicii de la un om de afaceri, pentru a-si exercita in mod necorespunzator atributele functiei de primar, in sensul atribuirii in mod discretionar a unor contracte de lucrari de interes public, societatii comerciale reprezentata de acesta din urma”, dar si ca Stepanescu ar fi primit de la respectivul afacerist 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare si executie lucrari, „precum si 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse in avans pentru viitoare lucrari”.

In cursul zilei de vineri, edilul resitean urmeaza sa fie dus in fata instantei, cu propunere de de arestare preventiva, pentru 30 de zile, urmand ca magistratii de la Tribunalul Timis sa decida daca accepta sau nu aceasta solicitare a procurorilor.

189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger