AcasăOldPrimarul din Gheorgheni, trimis in judecata de DNA

Primarul din Gheorgheni, trimis in judecata de DNA

Procurorii anticoruptie din Targu Mures au decis, vineri sa il trimita in judecata pe edilul localitatii harghitene Gheorgheni.

Aflat la acest moment in arest la domiciliu, primarul Janos Mezei a fost trimis in judecata, fiind cercetat pentru abuz in serviciu, santaj si instigare la delapidare. In acelasi dosar a mai fost deferita instantei – insa in stare de libertate- si Eva Csilla Barabas, secretara in cadrul primariei orasului Gheogheni, la data faptei, cercetata pentru delapidare.

Edilul este acuzat ca ar fi instrainat o bucata de teren amplasat pe malul Lacului Rosu, unei firme, in conditiile in care acesta nu putea fi vandut, fiind deja concesionat. Mai precis, in comunicatul DNA se precizeaza, printre altele, faptul ca, „in cursul anului 2013, inculpatul Mezei Janos, in calitate de primar al municipiului Gheorgheni, jud. Harghita, si-a exercitat in mod fraudulos atributiile de serviciu, incheind, in numele municipiului Gheorgheni, un contract de vanzare-cumparare a unei parcele de teren in suprafata de 400 mp, amplasata pe malul Lacului Rosu, prin care a instrainat acest bun catre o societate comerciala, in conditiile in care acest teren nu putea sa fie vandut, deoarece constituia parte din capitalul social adus ca aport la S.C. „Monturist” S.R.L, de catre Municipiul Gheorgheni (sub forma folosintei bunului, prin concesionarea pe o durata de 49 de ani catre respectiva societate)”.

Mai trebuie precizat ca dosarul a fost trimis Tribunalului Harghita, care urmeaza sa judece cauza.

sursa foto: reporterntv.ro

133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger