AcasăOldPrimarul Brailei, retinut. Procurorii anticoruptie cer arestarea sa preventiva

Primarul Brailei, retinut. Procurorii anticoruptie cer arestarea sa preventiva

Dupa ce intr-o prima faza s-au facut perchezitii la institutia pe care o conduce, iar edilul a ajuns la audieri, procurorii DNA au dispus, seara trecuta, retinerea pentru 24 de ore a primarului Simionescu. Pe care, alaturi de o alta persoane cercetata in acelasi dosar, il vor prezenta, joi, magistratilor, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii anticoruptie Galati, cei care au luat aceasta masura in cazul lui Aurel Simionescu, il acuza pe edilul brailean de „abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit” si „schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene”. Aceleasi acuzatii ii aduc anchetatorii DNA si lui Stoica Anghelescu, directorul executiv al Directiei Finantelor Publice Locale din cadrul Primariei orasului amintit, cel care, asemeni edilului social-democrat, a fost retinut pentur 24 de ore, miercuri seara.

Din cate au notat procurorii in ordonantele redactate in cazul celor doi rezulta faptul ca pe 22 iulie 2009, „in contextul derularii Programului Operational Regional, cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) in proportie de 85% (…), Primaria municipiului Braila a incheiat cu institutiile abilitate un contract de finantare ce avea ca obiect „Modernizare Bulevardul Dorobantilor, municipiul Braila””. Totodata, procurorii sustin ca, in cursul anului urmator, respectiv in 2010, Simionescu, „in calitate de ordonator principal de credite si responsabil de controlul financiar preventiv, beneficiind de sprijinul inculpatului Anghelescu Stoica, in calitate de director executiv al Directiei Finantelor Publice Locale din cadrul Primariei municipiului Braila, a schimbat, cu intentie, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 2.642.179,91 lei, ce reprezinta o parte din cei 15.703.464 lei primiti ca prima transa de prefinantare din fonduri europene, in cadrul proiectului mentionat mai sus”. Tot procurorii precizeaza ca in acest caz paguba produsa Primariei Braila s-ar ridica la 39.829.735,31 de lei.

Cei doi urmeaza sa fie dusi, in cursul zilei, in fata judecatorilor Tribunalului Galati, urmand ca magistratii sa decida daca accepta sau nu propunerea procurorilor in privinta arestarii preventive a suspectilor.

134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger