AcasăOldPrimarul Brailei, in arest preventiv

Primarul Brailei, in arest preventiv

Retinut, initial, pentru 24 de ore, Aurel Simionescu a fost arestat preventiv, seara trecuta. Totul dupa ce magistratii Tribunalului Galati in fata carora a fost prezentat edilul brailean, joi, de catre procurorii anticoruptie galateni, au admis, seara trecuta, propunerea acestora din urma, respectiv arestul preventiv pentru 30 de zile.

E important de mentionat, insa, faptul ca decizia Tribunalului Galati in privinta arestarii preventive, pentru circa o luna, a lui Simionescu nu este una definitiva si ca poate fi contestata.

DNA il acuza pe Simionescu de fapte de coruptie, intr-un dosar in care mai este cercetat  si Stoica Anghelescu, director executiv al Directiei Finantelor Publice Locale din cadrul Primariei Braila, si in care procurorii vorbesc despre un prejudiciu semnificativ, mai exact de circa 10 milioane de euro.

Mai precis, la momentul retinerii lui SImionescu, anchetatorii treceau in dreptul numelui sau urmatoarele acuzatii: „abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit” si „schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene”.

In cazul de fata, procurorii noteaza, printre altele, faptul ca pe 22 iulie 2009, „in contextul derularii Programului Operational Regional, cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) in proportie de 85% (…), Primaria municipiului Braila a incheiat cu institutiile abilitate un contract de finantare ce avea ca obiect „Modernizare Bulevardul Dorobantilor, municipiul Braila””, dar si ca in cursul anului 2010, Simionescu, in calitate de ordonator principal de credite si responsabil de controlul financiar preventiv, cu sprijin din partea lui Anghelescu, „a schimbat, cu intentie, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 2.642.179,91 lei, ce reprezinta o parte din cei 15.703.464 lei primiti ca prima transa de prefinantare din fonduri europene, in cadrul proiectului mentionat mai sus”.

sursa foto: obiectivbr.ro

191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger