AcasăOldPrimarul Bacaului, retinut de DNA. Romeo Stavarache, acuzat de luare de mita

Primarul Bacaului, retinut de DNA. Romeo Stavarache, acuzat de luare de mita

Edilul bacauan a fost retinut, joi, pentru 24 de ore, de catre procurorii anticoruptie, dupa ce a fost acuzat la sediul DNA timp de mai multe ore. Stavarache este acuzat de luare de mita. In acelasi dosar mai sunt cercetate penal alte doua persoane.

Romeo Stavarache

Pe langa Stavarache, in aceeasi cauza s-a inceput urmarirea penala si s-a dispus retinerea pentru 24 de ore si in cazul altor doua persoane – Liviu Goian si Liviu Vasile Cenusa, sub acuzatia de complicitate la luare de mita. Celor trei li s-a adus la cunostinta acuzatiile care li se aduc. Stavarache, Goian si Cenusa urmeaza sa fie prezentati in cursul zilei de joi, in fata magistratilor Curtii de Apel Bacau, cu propunere de arestare preventiva.

Potrivit ordonantei de retinere, procurorii ar avea probe din care rezulta „suspiciunea rezonabila” potrivit careia, in perioada 2008 – 2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalte doua persoane cercetate in acelasi dosar, ar fi pretins si primit, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani.

Stavarache este acuzat de procurori ca ar fi primit mai multe sume de bani, prin intermediul mai multor  societati comerciale si asociatii sportive. Totodata, DNA sustine ca, in aprilie 2009, primarul bacauan ar fi pretins de la acelasi om de afaceri, un procent de 10% din valoarea unui contract de antrepriza generala, incheiat intre aceasta societate si Agentia Nationala pentru Locuinte Bucuresti, avand ca obiect constructia unui bloc cu 45 de locuinte in Bacau, lucrare in valoare de 2.688.769,90 euro, inclusiv TVA. Mai mult, primarul din Bacau ar fi solicitat, in martie 2010, administratorului unei societati comerciale „sa incheie contracte de publicitate cu o anumita firma, pentru ca primaria sa isi execute in mod corespunzator obligatiile ce decurgeau din contractul de gestiune al serviciului public de salubrizare a municipiului Bacau incheiat cu aceasta societate. In baza acestei solicitari, au fost incheiate doua contracte in lunile martie 2010 si aprilie 2011, in baza carora omul de afaceri a platit sumele de 40.000 lei, respectiv 30.000 lei”.De asemenea, procurorii sustin ca in perioada martie – aprilie 2009, impreuna cu o alta persoana, Stavarache i-ar fi solicitat lui unui om de afaceri „suma de 100.000 lei cu titlu de sponsorizare a unei asociatii sportive, in schimbul eliberarii unui certificat de urbanism, bani care au fost primiti in data de 24.04.2009”.

Precizam ca liberalul Romeo Stavarache se afla in fruntea urbei bacauane din 2004.

237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger