AcasăOldPrimar bacauan, doua luni sub control judiciar. In tot acest timp nu...

Primar bacauan, doua luni sub control judiciar. In tot acest timp nu are voie sa-si exercite functia!

Un edil al unei localitati din judetul Bacau se afla in imposibilitatea de a mai conduce destinele comunei, dupa ce procurorii i-au interzis acest lucru, in ordinanta prin care i-a fost impus controlul judiciar.

Mai exact, Eugen Antica a aflat, joi, ca timp de 60 de zile, cat se afla sub control judiciar, odata ce pe numele sau s-a dispus, totodata, si punerea in miscare a actiunii penale, are de indeplinit o serie de obligatii legale, in cazul in care le incalca riscand sa ajunga in arest la domiciliu sau chiar in arest preventiv. Printre ele, aceea de a nu incerca sa-si exercite atributiile de edil, „functie in exercitarea careia a savarsit faptele retinute in sarcina sa”, dar si aceea de a se prezenta periodic la politie, in conformitate cu prgramul stabilit de catre oamenii legii, dar si aceea de a nu parasi tara fara acordul autoritatilor in materie.

Antica, primarul comunei Prajesti din Bacau, a ajuns in vizorul DNA, fiind cercetat pentru luare de mita, dar si de „efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”.

Faptele de care este acuzat edilul ar data, din cele anuntate vineri, intr-un comunicat, de catre procurorii DNA din cadrul serviciului teritorial Bacau, din perioada 2006-2008, respectiv din intervalul 2006-2012.Potrivit ordonantei intocmite pe numele lui Antica, rezulta, printre altele, faptul ca, in calitate de edil al comunei amintite, acesta ar fi pretins „in perioada 2006-2008, de la reprezentantii unei societati comerciale, un procent de 10% din valoarea lucrarilor ce urmau a fi decontate de Primaria comunei Prajesti conform unui contract incheiat intre Consiliul Local al comunei Prajesti si respectiva societate comerciala, avand ca obiect executarea, finalizarea si intretinerea lucrarii „Sediu Primarie comuna Prajesti-judetul Bacau”, in valoare de 1.510.325,64 lei. In baza acestor solicitari, inculpatul Antica Eugen a primit suma totala de 43.746,98 lei, in doua transe, la datele de 12.12.2007 si 27.03.2008, prin intermediul unei alte societati pe care primarul Antica Eugen o controla in mod direct”. Totul, sustin procurorii, in schimbul promisiunii ca platile respective ar fi urmat sa fie facute cat mai repede.

author avatar
Cristina Stefan
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger