AcasăOldPrima reactie oficiala a nepotului Regelui Mihai, Nicolae, dupa ce bunicul sau...

Prima reactie oficiala a nepotului Regelui Mihai, Nicolae, dupa ce bunicul sau i-a retras titlul de Principe

La o zi dupa ce vestea ca Majestatea Sa a decis inca de la inceputul acestei luni sa ii retraga nepotului sau, Nicolae, atat titul de Principe, cat si calificativul de „Alteta Regala”, nemaivorbind despre demersul de a-l exclude din linia de succesiune la Coroana, a facut valva in spatiul public, iscand pe langa dezbateri in presa si o serie de specualtii, fiul Principesei Elena a ales sa isi exprime un punct de vedere in legatura cu hotararea bunicului sau.

La fel cum s-a intamplat si cu vestea privind deciziile luate de catre suveranul in varsta de 93 de ani in privinta tanarului sau nepot, reactia lui Nicolae a fost data publicitatii prin intermediul unui comunicat.

Fiul Principesei Elena mentioneaza, in documentul pe care il regasiti mai jos, ca isi asuma decizia in urma careia ramane fara titlul de Principe al Romaniei, pe care l-a dobandit in urma cu cinci ani, in ziua in care a implinit 25 de ani, dar si fara dreptul de a accede la Coroana. Totodata, tanarul Nicolae sustine ca hotararea bunicului sau, Regele Mihai, este „binevenita” pentru el. Nu in ultimul rand, nepotul MAjestatii sale isi anunta proiectele pentru viitorul apropiat.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, comunicatul respectiv:

„Duminica, 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I, bunicul meu, a luat decizia de a-mi retrage titlul de Principe al Romaniei si locul in Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceasta decizie, pe care mi-o asum, vine in urma unei perioade in care am reflectat la viitorul tarii si Casei noastre, precum si la rolul pe care eu il pot avea in propasirea lor.

Pozitia de Principe al Romaniei si prezenta in Linia de Succesiune la Coroana Romaniei impun un mod de a-mi conduce viata pe care gasesc dificil sa il accept. De aceea, cu multa durere in suflet, consider ca decizia Majestatii Sale Regelui este binevenita pentru mine. Voi cauta, in viitor, sa-mi servesc idealurile si principiile in alt mod.

Le multumesc tuturor celor care, in anii cat m-am aflat in mijlocul romanilor, mi-au acordat increderea, sprijinul si speranta lor, si care si-au oferit ajutorul la initiativele dedicate propasirii Romaniei. In noile mele circumstante, voi cauta sa ma dedic in continuare activitatilor ecologice, de tineret si caritabile, despre care am invatat atatea lucruri cat timp m-am aflat in Romania.

Doresc de asemenea sa le multumesc autoritatilor publice centrale si locale pentru deschiderea cu care si-au acordat sprijinul proiectelor comune, si mai ales familiei mele, pentru dragostea si intelegerea cu care m-au inconjurat aici.

Nadajduiesc ca Dumnezeu sa protejeze si in viitor natiunea si Coroana Romana.

Nicolae Mihai de Roumanie Medforth Mills”

sursa foto: Facebook/Familia Regala

201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger