AcasăOldPrima declaratie a lui Adrian Nastase, dupa condamnarea sa la inchisoare cu...

Prima declaratie a lui Adrian Nastase, dupa condamnarea sa la inchisoare cu executare, in „dosarul Zambaccian”

Fostul premier s-a predat, luni dupa-amiaza, la sediul sectiei 2 de Politie din Capitala, la scurta vreme dupa ce magistratii ICCJ au anuntat sentinta definitiva in dosarul Zambaccian. Adrian Nastase a facut o prima declaratie, dupa ce a aflat ca a fost condamnat la patru ani de inchisoare.

In timp ce era dus sub escorta, catre penitenciar, Nastase le-a spus jurnalistilor care l-au intrebat cum i se pare hotararea judecatorilor in acest caz ca este una „injusta”. „Ingrozitoare. Extrem de injusta, o razbunare murdara, ce pot sa spun mai mult”, a sustinut fostul premier.

Insotit de fiul sau cel mare, Andrei, Adrian Nastase a ajuns la sediul sectiei de Politie de care apartine, situata in centrul Capitalei, la cateva zeci de minute dupa ce a fost anuntata decizia completului de cinci magistrati ai Curtii Supreme in „dosarul Zambaccian” – respectiv condamnarea sa la patru ani de inchisoare cu executare, pentru acuzatia de luare de mita si santaj, dar si o sentinta de trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru sotia sa, Dana, care este acuzata de „participatie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamala”.

Cititi si: Adrian Nastase s-a predat la sediul unei sectii de Politie din centrul Capitalei

Sentinta in dosarul Zambaccian: Adrian Nastase, inchisoare cu executare. Sotia sa, condamnare cu suspendare

Sora lui Adrian Nastase, primele reactii dupa aflarea sentintei in “dosarul Zambaccian”

Primul gest facut de Andrei, fiul sotilor Nastase, dupa aflarea sentintei in dosarul Zambaccian!

(sursa foto: captura video Romania Tv)

Precizam ca, la scurt timp dupa anuntarea sentintei definitive pronuntate in dosarul „Zambaccian”, la resedinta familiei fostului premier, situata in sectorul 1 al Capitalei, au ajuns atat Ion Cazacu, aparatorul legal al cuplului Nastase, cat si sora fostului sef al Executivului, Dana Bart.

Adrian Nastase a mai fost condamnat la detentie cu executare, in iunie 2012. La acea data, judecatorii ICCJ au hotarat condamnarea fostului demnitar la doi ani de inchisoare, in dosarul „Trofeul calitatii”, in care a fost acuzat intr-o cauza privitoare la strangerea de fonduri pentru campania electorala pentru scrutinul prezidential din 2004. Dupa aflarea sentintei, Nastase a incercat sa se sinucida, impuscandu-se in gat. A fost transportat de urgenta la spital si, dupa cateva zile de ingrijiri medicale, a fost transferat de la spital la penitenciar. Fostul premier a fost eliberat conditionat in primavara anului trecut.

277 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger