AcasăOldPrim-procurorul Dumitru Cornean, in vizorul ANI

Prim-procurorul Dumitru Cornean, in vizorul ANI

Cornean, prim-procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj, din judetul Timis, a fost declarat incompatibil, de catre reprezentantii ANI, pe motiv ca ar fi detinut, simultan cu aceasta functie in cadrul PJ, si conducerea Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Europene „Dragan”, din aceeasi localitate.

Conform datelor prezentate de Agentia Nationala de Integritate, ANI a constata ca Dumitru Cornean a incalcat dispozitiile art. 101 din Legea nr. 161/2003, ocupand, simultan, doua functii in cadrul insitutiilor mentionate, in intervalul 11 mai 2012-1 ianuarie 2014, in conditiile in care prevederiile legale stipuleaza ca „functia de […] procuror este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata”.

Dumitru a fost numit prim-procuror incepand cu prima zi a lunii ianuarie a anului 2009, in timp ce, din 11 mai 2012, detine si functia de conducere in cadrul al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Europene „Dragan” Lugoj, fiind decan al institutiei superioare de invatamant.

Ca urmare a situatiei constatate cu privire la incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor, ANI l-a informat pe Dumitru Cornatean asupra declansarii procedurii de evaluare in cazul sau, precum si despre drepturile de care beneficiaza, in apararea cauzei sale. „Persoana […] fata de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica  […]  pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”, precizeaza ANI intr-un comunicat.

160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger