AcasăOldPrietenul unor tineri raniti din club: I-am dus cu taxiul la spital....

Prietenul unor tineri raniti din club: I-am dus cu taxiul la spital. Am avut noroc ca ei au iesit printre primii

Fum, haos, panica. Asa descrie un prieten al unor tineri care au fost raniti in incendiul din Clubul Colectiv din Bucuresti momentele la care a asistat, la destul de scurta vreme dupa declansarea focului, odata ce a ajuns in zona, chemat de o amica. Amicii lui au avut sansa sa iasa la timp din cladire, s-au ales cu leziuni mai putin grave ca alte persoane aflate in interiorul clubului cuprins de incendiu, si deja au primit unda verde de la medici pentru a parasi spitalul. Dar nu la fel de norocosi au fost alti oameni aflati in localul respectiv, la concertul de vineri seara.

Din cate a povestit Octavian, duminica dimineata, cand a venit sa-si ia acasa amicii, pe care medicii de la Universitar se pregateau sa ii externeze in scurta vreme, imaginile care s-au derulat prin fata ochilor sai sunt greu de uitat.

Baiatul marturiseste ca a fost invitat sa mearga si el, alaturi de prietenii sai, in Clubul Colectiv, dar ca a ales alta destinatie. A mers intr-un suflet, insa, sa-si ajute amicii, odata ce a aflat de izbucnirea focului. „M-a sunat o prietena si mi-a spus ce s-a intamplat (…) Am incercat sa ajutam cum am putut”, a relatat tanarul, adaugand ca isi aminteste ca erau „foarte multe sirene, foarte multi oameni dezorientati, foarte mult haos (…) ambulantele nu faceau fata, a trebuit sa ii ducem cu taxiul la spital, a fost haos”.

Realist, Octavian intelege ca sansa amicilor lui a fost aceea ca se aflau aproape de iesirea din clubul respectiv, astfel ca, odata ajunsi in strada, i-au putut prelua si duce la spital. N-au mai asteptat o salvare, ci au ales un taxi. „Am avut noroc ca ei au iesit printre primii din club si i-am gasit repede (…) in schimb altii…a fost o tragedie. Da, i-am adus cu taxiul”, a mai marturisit tanarul.

Din cate povesteste tanarul, amicii lui s-au numarat printre cei care au avut sansa sa iasa la timp din  cladire, pana ca incinta sa fie distrusa de foc. Alti peste 180 de oameni aflati in clubul din sectrul 4 au suferit rani – majoritatea arsuri. Din pacate, duminica dimineata s-a aflat ca bilantul deceselor a crescut, in prezent stiindu-se faptul ca 29 de oameni au murit in tragedia din Clubul Colectiv.

author avatar
Cristina Stefan
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger