AcasăOldPresedintele francez ii va primi la Palatul Elysee pe americanii care au...

Presedintele francez ii va primi la Palatul Elysee pe americanii care au imobilizat agresorul din trenul Thalys

Presedintele francez urmeaza sa ii intalneasca personal, pentru a le multumi in numele statului in fruntea caruia se afla, pe tinerii militari americani care au intervenit pentru imobilizarea atacatorului din trenul de mare viteza, in urma incudentului de vineri dupa-amiaza, la Palatul Elysee.

La fel si pe cetateanul francez, aflat in acelasi tren, care rula dispre Olanda spre Franta, si care, la randul sau, a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a-l opri pe individul inarmat, odata ce a realizat pericolul pe care il poate produce.

Anuntul a fost facut in urma cu aproximativ o ora, pe contul oficial de Facebook al presedintelui Hollande. Se confirma, asadar, faptul ca toti cei trei americani, dar si un francez – considerati de presa locala, dar nu numai, adevarati eroi, datorita curajului de care au dat dovada, in momentul in care au sarit sa il imobilizeze pe tanarul marocan in varsta de 26 de ani, care urcase in garnitura respectiva cu mai multe arme si care a si folosit una dintre ele – vor fi primiti la Palatul Elysee, sediul Presedintiei franceze.

Anterior, seara trecuta, liderul de la Paris a transmis un mesaj de solidaritate adresat victimelor atacului din trenul Thalys, dar si asigurarea ca se fac eforturi pentru a „face lumina in aceasta drama”. Trei oameni au fost raniti in urma incidentului, insa nu putini au fost cei care au remarcat faptul ca, daca pasagerii curajosi nu ar fi intervenit la timp, s-ar fi putut produce o adevarata drama, in vagoanele trenului aflandu-se, la momentul respeciv, peste 500 de oameni, dupa cum anunta presa franceza.

sursa foto: Facebook/Francois Hollande

author avatar
Cristina Stefan
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger