AcasăOldPresedintele Consiliului Judetean Buzau si finul sau, retinuti pentru 24 de ore

Presedintele Consiliului Judetean Buzau si finul sau, retinuti pentru 24 de ore

Atat seful Consiliului Judetean (CJ) Buzau, Marian Cristinel Bigiu, audiat sambata mai multe ore la DNA, cat si finul sau, Florin-Madalin Colgiu, sunt acuzati de DNA de fapte de coruptie.

Mai exact, procurorii anticoruptie il suspecteaza pe seful Consiliului Judetean Buzau de luare de mita, in forma continuata (doua acte materiale), in timp ce finul sau, presedinte al tineretului liberal buzoian, cercetat in acelasi dosar, este acuzat de complicitate la luare de mita, in forma continuata, precizeaza Directia Nationala Anticoruptie.

Cei doi urmeaza sa fie prezentati, duminica, instantei, mai exact magistratilor Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. In aceasi cauza penala sunt vizate de cercetari si alte persoane, mentioneaza reprezentantii acestei institutii.

Procurorii sustin ca, in intervalul decembrie 2013-decembrie 2014, Bigiu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau, i-ar fi cerut unuia dintre directorii din cadrul institutiei „sa faca demersuri pentru declansarea procedurilor de achizitie directa”, dar si sa gaseasca firme dispuse sa semneze, in mod formal, aceste proiecte si sa intocmeasca efectiv proiectele. „Urma ca dupa intocmirea acestor proiecte si aprobarea platilor de catre Bigiu Marian Cristinel, directorul respectiv sa remita, sub forma de mita, presedintelui Consiliului Judetean, jumatate din suma platita din bani publici, respectiv 200 mii lei. Banii respectivi directorul urma sa-i recupereze de la firmele care figurau, in mod fals, ca executantii celor trei proiecte susmentionate”, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Mai mult, afirma procurorii, pe 4 decembrie anul in curs, seful CJ Buzau i-ar fi cerut directorului in cauza sa-i dea, pana pe 8.12.2014, suma de 50 de mii de lei, acest lucru intamplandu-se, sustin reprezentantii DNA, doua zile mai tarziu, in parcarea din fata blocului in care locuieste seful CJ Buzau. „Bigiu Marian Cristinel i-a indicat intermediarului modul in care urmau a fi distribuiti, respectiv pastrati banii, solicitandu-i ca suma de 6.500 lei sa fie remisa finului acestuia, Colgiu Florin Madalin, iar restul sumei de 43.500 lei sa fie pastrata, la dispozitia lui Bigiu Marian Cristinel, de catre intermediar. In aceeasi zi, 6.12.2014, intermediarul i-a remis 6.500 lei lui Colgiu Florin-Madalin care cunostea ca suma respectiva fusese primita cu titlu de mita de catre Bigiu Marian Cristinel, de la directorul respectiv”, mai sustin procurorii.

Sursa foto: jurnaluldebuzau.ro

87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger