AcasăOldPresedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, retinut de DNA

Presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, retinut de DNA

Procurorii anticoruptie au dispus mararea unei actiuni penale, dar si retinerea pentru 24 de ore a sefului Consiliului Judetean Cluj, Horia Uioreanu, pe care il acuza, printre altele, de luare de mita si fals in inscrisuri. In acelasi dosar este cercetata si o alta persoana.

Dupa mai multe ore de audieri, procurorii DNA au dispus, miercuri seara, in jurul orei 21, retinerea pentru 24 de ore a lui Uioreanu, dar si a lui Ioan Bene, membru in Adunarea Generala a Actionarilor al societatii comerciale Constructii Napoca SA. Potrivit comunicatului dat publicitatii de catre reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie, Uioreanu este acuzat de luare de mita in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator, precum si de  complicitate la spalare de bani, in timp ce Bene este suspectat de dare de mita in forma continuata, „fals in inscrisuri sub semnatura privata sub forma participatiei improprii ca instigator potrivit” si spalare de bani.

Dosarul in care cei doi sunt urmariti penal are legatura, sustin procurorii, de alocarea „unor resurse bugetare de la bugetul Consiliului judetean Cluj pentru plata unor contracte finantate de institutia judeteana, respectiv pentru incheierea de noi contracte sau acte aditionale la acestea, pentru organizarea de licitatii trucate, scopul urmarit fiind de a obtine foloase materiale necuvenite”.

Cei doi urmeaza sa fie prezentati judecatorilor Curtii de Apel Cluj, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, precizeaza procurorii anticoruptie.

151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger