AcasăOldPremierul Ponta, primit de Papa Francisc I, la Vatican

Premierul Ponta, primit de Papa Francisc I, la Vatican

Victor Ponta se afla in Italia unde, intre intalniri cu inalti oficiali din peninsula, a avut o scurta intrevedere si cu Suveranul Pontif.

Premierul a fost primit in audienta, de catre Papa Francisc I, sambata la pranz. Cu aceasta ocazie, Ponta i-a oferit Suveranului Pontif un cadou din partea Patriarhului roman – o icoana.  Cat despre subiectele discutate, conform comunicatului dat publicitatii de catre reprezentantii Executivului, pe agenda s-au aflat ” relatiile si colaborarea dintre Romania si Sfantul Scaun in sustinerea drepturilor omului, a libertatii religioase si combaterii discriminarii crestinilor in lume si o serie de proiecte bilaterale in domeniul educatiei si culturii, promovarea cooperarii ecumenice prin incurajarea dialogului dintre Biserici si sustinerea comunitatilor romanesti din diaspora”.

Dupa intrevederea cu Papa Francisc I, primul-ministru a fost primit si de catre Monseniorul Pietro Parolin, Cardinal Secretar de Stat al Vaticanului.

Vineri, seful Cabinetului de la Bucuresti a avut o intrevedere cu omologul sau, Matteo Renzi, presedintele Consiliului de Ministri al Italiei, in cadrul careia cei doi au discutat despre relatiile dintre cele doua state si despre parteneriatul economic romano-italian.

287 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger