AcasăOldPrejudiciu de peste 2 milioane de euro: Trei administratori de societati comerciale,...

Prejudiciu de peste 2 milioane de euro: Trei administratori de societati comerciale, trimisi in judecata

Acuzati de fapte de coruptie, trei administratori ai unor socieltati comerciale din Galati au fost actionati in instanta de catre procurorii DNA din acest judet. Acestia au fost trimisi in judecata in stare de libertate.

Procurorii anticoruptie din Galati au dispus, miercuri, trimiterea in fata instantei a lui Dan Stefan Ciolca, acuzat de evaziune fiscala in forma continuata (233 de acte materiale), Silviu Marian Ilie, cercetat pentru complicitate la aceasta infractiune, in sarcina sa retinandu-se 164 de acte materiale, dar si alui Marius Margarit Bibic. Acesta din urma este suspectat de complicitate la evaziune fiscala in forma continuata (69 acte materiale), precizeaza reprezentantii DNA Galati.

Din rechizitoriul intocmit de procurorii anticoruptie rezulta ca, vreme de mai multe luni, respectiv in perioada iulie 2009-iunie 2010, unul dintre cei trei administratori de societati comerciale, Dan Stefan Ciolca, ar fi inregistrat in evidenta contabila un numar de 233 facturi fiscale, emise de catre firmele administrate de ceilalti suspecti in acest dosar, fara ca acestea sa fi exprimat operatiuni comerciale reale, sustin procurorii galateni.

Scopul a fost, se arata in comunicatul DNA, „sustragerea de la indeplinirea obligatiilor fiscale, prin deducerea ilegala a TVA aferenta facturilor emise de societatile comerciale respective (5.575.788,51 lei) si a cheltuielilor privind costul marfurilor achizitionate fictiv (4.406.395,99 lei). Prejudiciul total cauzat bugetului de stat, prin inregistrarea acestor facturi, a fost in cuantum de 9.983.184,50 lei (2.152.104,96 Euro)”.

Dosarul celor trei administratori de societati comerciale a fost trimis spre judecare Tribunalului Braila.

Sursa foto: ziarulteleormanul.ro

380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger