AcasăOldPredare de stafeta. Barack si Michelle Obama i-au primit pe sotii Trump...

Predare de stafeta. Barack si Michelle Obama i-au primit pe sotii Trump la Casa Alba (VIDEO)

Se parcurg etapele la finele carora Donald Trump va prelua, oficial, prerogativele de lider la Washington.

Se incheie, asadar, o etapa din istoria Statelor Unite, prin predarea de stafeta, la nivel prezidential, din directia lui Barack Obama catre Donald J. Trump, cel de-al 45-lea lider american.

Este, fara dar si poate, o zi incarcata de emotii la Casa Alba, cel putin pentru sotii Obama, care se despart de impresionanta resedinta. Dupa doua mandate in fruntea Statelor Unite, rastimp in care sotia sa a devenit una dintre cele mai cunoscute si apreciate Prime Doamne din istoria natiunii americane, Barack Obama l-a primit, la ora 16.45, ora Romaniei, pe succesorul sau, la Casa Alba, intampinandu-l, cum cere protocolul, pe treptele presedintei cuplului prezidential.

Liderul in exercitiu a avut-o in dreapta sa pe Michelle Obama, ambii primindu-i pe Melania si pe Donald Trump zambitori si cu o atitudine degajata. ”Ma bucur sa va vad”, le-a transmis Barack Obama sotilor Trump, in timp ce acestia se apropiau de intrarea in cladire. Nu au fost putini cei care au remarcat tinuta foarte eleganta a sotiei presedintelui ales, Melania, dar si faptul ca viitoarea Prima Doamna i-a adus predecesoarei sale un cadou, intr-o cutie bleu, pe care i l-a oferit, dupa ce s-au salutat.

Inainte sa intre in resedinta destinata presedintilor americani, cele doua cupluri au facut o fotografie. Urmeaza ca sotii Obama si Trump sa bea un ceai impreuna, inainte de a se indrepta catre Capitoliu, unde, de la ora 19, ora Romaniei, va incepe ceremonia de investire a lui Donald trump in functia de presedinte al SUA.

[youtube]G_CueftcvfY[/youtube]

sursa foto: captura youtube/ABC News

author avatar
Cristina Stefan
397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger