AcasăOldPrecizarile MAE, dupa atentatul din Tunisia: Afla daca sunt romani afectati de...

Precizarile MAE, dupa atentatul din Tunisia: Afla daca sunt romani afectati de atentatul de la Sousse

(foto: wikipedia)

Pana la aceasta ora nu se stie sa existe vreun roman care sa fi cazut victima atacului armat de la Sousse. Cel putin asta indica datele primite de MAE de la ambasada Romaniei in capitala acestui stat.

(foto: wikipedia)

Odata ce s-a aflat despre atacul armat comis in zona de plaja aflata in apropierea a doua hoteluri din regiunea localitatii tunisiene Sousse, soldat, din datele date publicitatii de catre oficialii locali, cu 27 de decese si mai multe persoane ranite, si dat fiind ca tunisia a reprezentat, in ultimii ani, destinatia aleasa de multi romani pentru vacanta de vara, cel putin pana ca statul african sa ajunga sa fie macinat de conflicte, reprezentantii ministerului condus de Bogdan Aurescu au facut verificari pentru a afla daca, la momentul atacului, in zona respectiva se afla vreun roman si daca acesta a avut de suferit in urma episodului sangeros.

Si, conform verificarilor efectuate la scurta vreme dupa incidentul armat, de catre reprezentantii diplomatici ai Romaniei in Tunis, capitala statului amintit, nu exista compatrioti pe lista victimelor. „Ambasada Romaniei la Tunis a intreprins in regim de urgenta demersurile legale pe langa autoritatile tunisiene competente pentru a obtine informatii suplimentare si pentru a verifica daca printre victimele atentatului se afla si cetateni romani. Pana la aceasta ora nu sunt informatii conform carora cetateni romani ar fi fost afectati in urma acestui atentat”, a anuntat Ministerul de Externe, intr-un comunicat in acre se specifica si faptul ca „verificarile sunt in curs”.

author avatar
Cristina Stefan
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger