AcasăOldPrecizarile DNA in legatura cu procedura trimiterii dosarului lui Valcov catre Parchetul...

Precizarile DNA in legatura cu procedura trimiterii dosarului lui Valcov catre Parchetul General

Dupa ce presedintele Comisiei Juridice din Senat a anuntat, marti, in ziua in care se analizeaza cauza care il priveste pe fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, ca la acest for ar fi ajuns un volum fara legatura cu speta aflata in lucru, si avand in vedere ca solicitarea privind incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a senatorului PSD a fost facuta, in urma cu mai putin de o saptamana, de catre DNA, reprezentantii institutiei conduse de Laura Kovesi au facut o serie de precizari.

Astfel, prin intermediul unui comunicat dat publicitatii in urma cu scurt timp, reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie exemplifica, pe pasi, procedurile urmate in cazul solicitarii vizandu-l pe Valcov, fostul ministru al Finantelor, si fost primar al orasului Slatina, cerere care a fost inaintata Parchetului General, pe 19 martie, in vederea sesizarii Senatului (avand in vedere ca Valcov figureaza pe listele acestei Camere a Parlamentului-n.r).

Conform mentiunilor DNA, referatul procurorilor anticoruptie in cauza care il vizeaza pe Darius Valcov a fost trimis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impreuna cu sapte volume, cuprinzand copii ale actelor de urmarire penala. „DNA a transmis, pentru fiecare dosar in parte, exclusiv actele de urmarire penala corespunzatoare, fapt care a fost certificat si de catre PICCJ”, sustin reprezentantii institutiei.

Aceleasi precizari au fost facute si in cazul dosarului deputatului Nicolaescu, pentru care DNA a trimis, in aceesi zi, Parchetului General solicitarea incuviintarea urmaririi retinerii si a arestarii preventive.

Va prezentam, in ceea ce urmeaza, integral, comunicatul DNA in acest caz:

La data de 19 martie 2015, a fost inaintat catre PICCJ, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de incuviintare a retinerii si arestarii preventive, referatul procurorilor impreuna cu un numar de 7 volume cuprinzand copii certificate ale tuturor actelor de urmarire penala, intocmite pana la data respectiva, in dosarul penal care il priveste pe inculpatul Valcov Darius Bogdan.

De asemenea, la aceeasi data, dar la o ora diferita, a fost inaintat catre PICCJ, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de incuviintare a retinerii si arestarii preventive, referatul procurorilor impreuna cu un numar de 10 volume cuprinzand copii certificate ale tuturor actelor de urmarire penala, intocmite pana la data respectiva, in dosarul penal care il priveste pe inculpatul Nicolescu Theodor Catalin.

Conform prevederilor legale si constitutionale, referatele si dosarele de urmarire penala aferente, in cele doua cauze penale, au fost inaintate de catre procurorii DNA catre PICCJ, care a verificat corespondenta continutului adreselor de inaintare cu volumele dosarelor de urmarire penala, iar dupa constatarea conformitatii, a transmis dosarele catre Ministerul Justitiei, in vederea sesizarii celor doua Camere ale Parlamentului din care fac parte cele doua persoane vizate, respectiv Senat si Camera Deputatilor.

Prin urmare, DNA a transmis, pentru fiecare dosar in parte, exclusiv actele de urmarire penala corespunzatoare, fapt care a fost certificat si de catre PICCJ”.

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger