AcasăOldPrecizari din directia MAE, in cazul decesului consulului onorific al Romaniei

Precizari din directia MAE, in cazul decesului consulului onorific al Romaniei

Vestea bună primită de apropiații unui ROMÂN care fusese RĂPIT în noiembrie anul trecut

In cadrul unei prime reactii venite din directia MAE, aflam faptul ca autoritatile locale inca nu au stabilit toate detaliile cu privire la imprejurarile in care si-a gasit sfarsitul Emanuel Ricardo Salume Barake.

(foto: wikipedia)

Incepand prin a transmite condoleante familiei cetateanului salvadorian care, vreme de 22 de ani, a fost acreditat consul onorific al tarii noastre in El Salvador, stat in care Romania nu are ambasador, oficialii Ministerului de Externe anunta, intr-un comunicat, faptul ca mentin legatura cu reprezentantii legii din republica situata in America Centrala, care urmeaza sa scoata la lumina conditiile in care si-a gasit sfarsitul cel dintai. „MAE exprima speranta ca cei vinovati pentru comiterea acestui act vor fi identificati in cel mai scurt timp pentru a fi trasi la raspundere in fata justitiei”, transmit reprezentantii ministerului roman.

Salume Barake preluase prerogativele acestui rol inca din 1994, anunta institutia condusa de Lazar Comanescu, iar „activitatea sa, in calitate de consul onorific al Romaniei, s-a concretizat mai ales prin acordarea de sprijin cetatenilor romani in raport cu autoritatile salvadoriene”. Un amanunt mai putin cunoscut, insa demn de precizat, este faptul ca din cate anunta MAE, acesti consuli onorifici nu sunt retribuiti pentru activitatea prestata.

Va reamintim si faptul ca in cazul consulului onorific principala ipoteza luata in calcul ar fi aceea a unei crime, avand in vedere ca barbatul a fost gasit fara suflare, in locuinta sa dintr-o zona buna a capitalei statului de bastina, avand un calus in gura, din cate a anuntat presa internationala.

151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger