AcasăOldPopescu Piedone, la CAB. Fostul primar al sectorului 4 contesta arestul preventiv

Popescu Piedone, la CAB. Fostul primar al sectorului 4 contesta arestul preventiv

Cristian Popescu Piedone

La primele ore ale diminetii de miercuri, fostul edil al sectorului in care se afla clubul afectat de incendiul cumplit in urma caruia si-au pierdut viata 50 de oameni a fost adus din Arestul Central la Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

Motivul pentru care Cristian Popescu Piedone a parasit- sub paza- Arestul Central al Politiei Capitalei, unde se afla de saptamana trecuta, de cand a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, odata ce Tribunalul Bucuresti a acceptat propunerea procurorilor DNA, este acela ca miercuri se judeca, la CAB, contestatia depusa de politician fata de masura preventiva.

Mai precis, fostul edil al sectorului 4 – care a ajuns la CAB cu scurta vreme inainte de ora 9 -cere instantei, prin intermediul avocatilor sai – sa fie cercetat sub o masura mai blanda decat arestul preventiv – ceea ce ar putea insemna fie arestul la domiciliu, fie controlul judiciar.

Va reamintim ca Popescu Piedone a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie, fiind cercetat de DNA in dosarul „Colectiv”, alaturi de alte doua functionare ale primariei sectorului 4. Procurorii il acuza pe fostul primar de abuz in serviciu si fals intelectual. In ordonanta de retinere emisa pe numele edilului demisionar, procurorii anticoruptie precizau faptul ca „In calitate de functionar public – primar al sectorului 4 Bucuresti, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor (…), prin aceea ca a emis acordul de functionare nr. 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr 7, sector 4 Bucuresti”.

author avatar
Cristina Stefan
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger