AcasăOldPopescu Piedone, eliberat din arestul preventiv. Va fi cercetat in libertate!

Popescu Piedone, eliberat din arestul preventiv. Va fi cercetat in libertate!

Cristian Popescu Piedone si-a creat o „aura” de om simplu si de functionar incoruptibil

Fostul edil al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, rasufla usurat. A aflat ca urmeaza sa paraseasca, in urmatoarele ore, Arestul Central. La fel si celelalte doua reprezentante ale Primariei Sectorului 4, cercetate in acelasi dosar, respectiv cel al tragediei din „Colectiv”. Toti trei vor fi cercetati in libertate, hotararea fiind una definitiva.

In urma cu doar cateva minute s-a aflat ca magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis contestatia apararii lui Popescu Piedone fata de masura arestului preventiv, pentru un interval de 30 de zile, decizie luata, pe 7 noiembrie, de Tribunalul Bucuresti, instanta in fata careia a fost prezentat fostul edil, de catre procurorii DNA, care il acuza pe fostul primar de abuz in serviciu si fals intelectual.

Piedone a fost adus dimineata, cu putin inaintea orei 9, la instanta, cu o masina a Politiei, direct din Arestul Central al Politiei Capitalei, asa-numitul „Beci Domnesc”.

O decizie similara a fost luata, miercuri, si in cazul celor doua angajate ale institutiei conduse de Popescu Piedone, pana in urma cu exact o saptamana, cand si-a anuntat demisia, pe fondul protestelor din Capitala, declansate de tragedia din „Colectiv”, club aflat in sectorul in fruntea caruia s-a aflat, din 2008 incoace, Cristian Popescu Piedone.

Va reamintim ca in ordonanta de retinere emisa pe numele edilului demisionar, procurorii anticoruptie precizau faptul ca „In calitate de functionar public – primar al sectorului 4 Bucuresti, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor (…), prin aceea ca a emis acordul de functionare nr. 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr 7, sector 4 Bucuresti”.

author avatar
Cristina Stefan
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger