AcasăOldPolitistii de frontiera, sprijiniti de jandarmi. Supraveghere aeriana la granita de sud-vest

Politistii de frontiera, sprijiniti de jandarmi. Supraveghere aeriana la granita de sud-vest

Pentru a taia orice elan al imigrantilor care se gandesc ca ar putea sa foloseasca acest punct pentru a ajunge ilegal pe teritoriul autohton, oficialii romani au decis o suplimentare a personalului care actioneaza la frontiera sud-vestica.

Ca urmare, incepand de noaptea trecuta, politistii de frontiera timiseni actioneaza in dispozitive comune, alaturi de jandarmii de la Inspectoratul Timis si de la Gruparea Mobila din acelasi judet, dar si cu reprezentanti ai Inspectoratelor de Politie din Timis, caras-Severin si Mehedinti. Totul, „in vederea cresterii gradului de siguranta la frontiera de sud-vest a Romaniei” si „in baza unui plan comun de mentinere, asigurare a ordinii publice si cresterii gradului de siguranta a cetateanului”, plan care, din cate se anunta intr-un comunicat remis din directia Politiei de Frontiera, a primit unda verde de la seful Ministerului de Interne, Petre Toba.

Totodata, trebuie spus ca echipele terestre – care beneficiaza atat de aportul unor caini special dresati pentru interventii de acest gen, cat si de aparatura de ultima generatie, inclusiv de sisteme de termoviziune, au sprijin si de la nivel inalt. In sensul in care un elicopert al MAI, mai precis al Inspectoratului General de Aviatie, are misiunea de a supraveghea aerian perimetrul amintit, atat ziua, cat si noaptea.

sursa foto: Politia de Frontiera

187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger