AcasăOldPlanoristul disparut, cautat si marti. 1.200 de oameni verifica trasee montane din...

Planoristul disparut, cautat si marti. 1.200 de oameni verifica trasee montane din 8 judete

Cea de-a cincea zi de cautari a inceput inca din zori. Pompieri ai inspectoratelor pentru situatii de urgenta, jandarmi montani, salvamontisti, politisti, militari, padurari si voluntari -in total 1.200 de oameni – sunt decisi sa faca tot ce le sta in putinta pentru a da de urma pilotului planorului disparut inca de joia trecuta.

Desi numarul fortelor pornite in cautarea pilotului sunt mai reduse comparativ cu ziua precedenta, cand pe teren au fost peste 1.350 de persoane, dar si mai multe mijloace de deplasare aeriana, se spera ca marti sa fie o zi cu noroc pentru echipele care au pornit pe urmele pilotului, pe trasee montane din nu mai putin de opt judete –  Harghita, Covasna, Arges, Buzau, Prahova, Brasov, Bacau si Vrancea. Oamenii au la dispozitie 181 vehicule de teren, dar si un elicopter al Ministerului de Interne, care e gata sa plece de la sol, daca situatia o impune, respectiv daca apar noi indicii concludente sau piste de urmat.

Familia, dar si colegii de breasla ai pilotului spera sa primeasca vesti de la specialistii porniti pe urmele barbatului in varsta de 56 de ani, despre soarta caruia nu se mai stie nimic de joi la pranz cand a decolat de pe Aerodromul Ghimbav, cu gandul de a se plimba prin zona Postavarul. Ce anume s-a intamplat cu planorul si cum de nu s-a mai intors la baza pilotul -descris ca unul dintre cei mai experimentati planoristi din tara- nimeni nu stie pana la acest moment.

sursa foto: aeroclubul-mures.ro

author avatar
Cristina Stefan
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger