AcasăOldPlanoristul disparut, cautat pe trasee din opt judete. O drona performanta, folosita...

Planoristul disparut, cautat pe trasee din opt judete. O drona performanta, folosita la misiune

La aproape o saptamana de cand a disparut fara urma, actiunea menita sa il gaseasca pe pilotul Craciun continua. In tot acest timp, rudele asteapta o veste despre soarta barbatului despre care se stie ca era un planorist cu mare experienta.

Cum in tot acest interval autoritatile nu au reusit sa obtina o informatie concreta care sa duca la gasirea planoristului plecat, joia trecuta, in jurul pranzului, intr-un zbor de agrement, de pe Aerodromul Ghimbav, verificarile sunt in plina desfasurare si miercuri.

Daca in cursul zilei trecute au fost verificate nu mai putin de 45 de trasee, de aceasta data, traseele de pe raza a opt judete – Prahova, Arges, Brasov, Vrancea, Buzau, Bacau, Covasna si Harghita – vor fi strabatute de peste 1.000 de persoane- atat angajati ai inspectoratelor pentru situatii de urgenta, jandarmi, politisti, militari, cat si salvamontisti, dar si voluntari, anunta Ministerul de Interne, dar si de circa 200 de mijloace destinate interventiei in acest caz dificil.

De altfel, MAI-ul precizeaza ca tot din randul voluntarilor a fost pusa la dispozitia echipelor de cautare o drona performanta, in speranta ca aparatul care are capacitatea de a face cautari pe arii mari, de aproximativ 50 de kilometri patrati, poate contribui decisiv la gasirea pilotului in varsta de 56 de ani despre care nimeni nu mai stie nimic de atatea zile. Drona urmeaza sa survoleze, miercuri, zona de la Intorsura Buzaului. Nu e prima oara cand astfel de aparate sunt folosite in actuala misiune, menita sa dea de urma planoristului. S-a intamplat si la inceputul acestei saptamani, la momentul respectiv participand la operatiune si 11 aparate de zbor- elicoptere ale Ministerului de Interne si al Apararii, dar si aeronave ale Aeroclubului Romaniei.

sursa foto: realitatea.net

author avatar
Cristina Stefan
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger